Trendy
válka na Ukrajině Survivor 2024 Iveta Bartošová Survivor 2024 - aktuálně

Hrůzný případ šikany na Plzeňsku: Třináctiletou dívku měli spolužáci nutit k nechutným praktikám

Rodina si myslela, že dceru trápí střevní potíže.
Zdroj: profimedia
šikana

Hrůzný případ řeší policie na Plzeňsku. Na základní škole v Blovicích se měla pouze třináctiletá dívka stát obětí drsné šikany. Její spolužáci ji měli nutit k nechutným, perverzním praktikám. Jak informuje CNN Prima News, nejedná se o jediný incident a začali se ozývat další a další rodiče. 

Policisté na Plzeňsku se zabývají případem nechutné šikany. Na tamější základní škole v Blovicích měli chlapci šikanovat třináctiletou dívku a nutit ji k nechutným sexuálním praktikám. Redakci CNN Prima News o tom informovali její rodiče, čímž odstartovali vlnu dalších obvinění. Zdá se, že tento případ nebude zdaleka jediný.


Rodiče se na policii obrátili v minulém týdnu a od té doby se ozvali i další rodiče. „Jak na školní inspekci, tak na policii byly nahlášeny další jednotky stížností, které by se měly týkat šikany,“ potvrdil pro CNN Prima NEWS Robert Zelenka, starosta Blovic. Třináctiletá dívka na tom dle informací není psychicky vůbec dobře.

Nejmladší obětí má být jedenáctiletá dívka

Případ s třináctiletou dívkou bude nadále prošetřovat policie, která zjistí, zda se aktéři dopustili trestného činu. "Vzhledem k věku aktérů a probíhajícímu vyšetřování Policie ČR nejsme oprávněni poskytovat bližší informace ke konkrétnímu případu. Prověřujeme veškeré skutečnosti a jsme v kontaktu s konkrétní školou, školními a dalšími dotčenými orgány," uvedla policejní mluvčí Barbora Šmuterová.


Nejmladší obětí šikany má být dokonce pouze jedenáctiletá dívenka, která studuje v šestém ročníku. „Plakala, nechtěla chodit do školy a potom mi řekla, že ji ve škole šikanují. Ztrácely se jí věci, bouchali ji do břicha a hlavy,“ popsala její maminka nevěříc, že se na školách mohou dít takto hrůzné věci.

Podle analytika vzdělávání Jana Zemana je situace ohledně šikany na školách velmi závažná a je na vzestupu. Jak sdělil redakci eXtra.cz, s tímto problémem se potýká více než polovina základních a téměř dvě třetiny středních škol. „Vzestup případů může souviset s více způsoby šikany, která se nově vyskytuje také na sociálních sítích, zároveň umíme více případů šikany identifikovat. Podle dřívějších měřítek mohly děti pouze zlobit, ale přesto na sobě nechávaly psychické následky, které se v dospělosti projeví," vysvětlil.

Související články

Další články

Nejnovější kauzy