Trendy
válka na Ukrajině Survivor 2024 Iveta Bartošová Survivor 2024 - aktuálně

Hrozné neštěstí na Hodonínsku: Chlapeček vypadl z 4. patra, utrpěl těžká zranění

Kyjov: Dítě vypadlo z okna, utrpělo těžká zranění
Zdroj: profimedia.cz
Neštěstí

Chlapec předškolního věku v Kyjově na Hodonínsku vypadl o víkendu z okna ve čtvrtém patře. Záchranáři ho letecky transportovali do nemocnice s těžkým zraněním. V tiskové zprávě, kterou má ČTK k dispozici, o tom dnes informovala mluvčí záchranářů Michaela Bothová.

„Utrpěl těžká zranění, naši zdravotníci jej zaléčili, zafixovali a bylo nutné jej i zaintubovat a napojit na řízenou ventilaci. K další péči pak předškoláka transportoval vrtulník do brněnské Dětské nemocnice,“ uvedla mluvčí, jak informovala ČTK.

Podobné případy mívají i tragické následky. Například před čtyřmi lety ve Veselí nad Moravou na Hodonínsku zemřelo po pádu z okna tříleté dítě. „Malé děti jsou velmi rychlé, vynalézavé a zvědavé. Rodič musí být neustále ve střehu, a stačí skutečně pár vteřin nepozornosti a může se stát neštěstí,“ prozradila dále Bothová.

Dítě by se nemělo dostat na balkon

Podle ní by se dítě vůbec nemělo dostat na balkon nebo k otevřenému oknu a je potřeba mu zablokovat přístup. „I když se rodič domnívá, že je okno vysoko a dítě na něj nedosáhne, není to pravda. Je schopné si k němu dostrkat krabici, židličku nebo velkou hračku a nebezpečí je na dosah,“ uvedla mluvčí záchranářů Michaela Bothová..

Podle ní existuje řada zábran a pojistek, které dítěti zajistí bezpečí. „Pokud je v domácnosti malý člen rodiny, pak by se okna měla otevírat jen takzvaně na ventilačku. A je třeba mít na paměti, že síťka proti hmyzu nezabrání tomu, aby dítě z okna vypadlo,“ dodala Bothová.

Související články

Další články

Nejnovější kauzy