Trendy
válka na Ukrajině Survivor 2024 Iveta Bartošová Survivor 2024 - aktuálně

Hromadná bitka v centru Prahy: Video ze zadržení muže, který šestkrát vystřelil

+ Dalších 6 fotografií

Velká bitka, která se v pátek strhla v centru Prahy, má dohru. Hromadná rvačka několika lidí skončila jedním postřeleným a policisté už zadrželi jednoho podezřelého. Ten měl do bitky šestkrát vystřelit pistolí. Jedna kulka trefila muže do nohy. Ostatní střely skončily v okolních objektech. Zadržení oznámila Policie ČR na svém webu. V případě odsouzení mu hrozí až deset let.

"Kriminalisté z 1. oddělení Prahy I získali mnoho kladných poznatků, na jejichž základě zanedlouho ztotožnili celou skupinu výtržníků. Také vypátrali postřeleného muže, který měl v oblasti stehna zástřel, což znamenalo, že se střela pořád nachází uvnitř, a tak mu zajistili okamžité lékařské ošetření. Během několika hodin zadrželi v Praze 5 i muže ze záznamu, podezřelého ze střelby," sdělil pražský policejní mluvčí Richard Hrdina. Policisté však nakonec při výslechu zjistili, že nešlo o muže, který střílel.

Našli správného muže

"Pátrání tedy pokračovalo dál a během dvou hodin detektivové zadrželi v Praze 1 čtyřiatřicetiletého muže, který se následně k činu doznal. Zadržený muž je podezřelý ze spáchání trestného činu těžké ublížení na zdraví, za což mu v případě odsouzení hrozí až desetiletý pobyt za mřížemi," doplnil mluvčí.

Vše je na kamerách

Kriminalisté zajistili kamerové záznamy, na kterých je celá skupina velmi dobře zachycena. Střelec měl na sobě černé tričko s bílým kruhovým motivem na levém prsu a bílou grafikou na zádech. Na pořízené fotografii z místa je zachycen i s pistolí. Video si můžete prohlédnout v těle článku.

Související články

Další články

Nejnovější kauzy