Trendy
Výměna manželek 2024 válka na Ukrajině Survivor 2024 Kate Middleton

Horor na oslavách Halloweenu v Koreji: V davu zemřelo 151 lidí

Záchranáři odvážejí raněné.
Zdroj: Profimedia
neštěstí

Obrovské neštěstí poznamenalo oslavy Halloweenu v jihokorejském hlavním městě Soulu. Nejméně 151 včetně 19 cizinců lidí tam zemřelo v tlačenici. Dalších zhruba 80 lidí bylo zraněno. Uvedla to jihokorejská tisková agentura Jonhap s odvoláním na místní úřady.

Podle dřívějších zpráv bylo asi 50 lidí ošetřováno kvůli zástavě srdce. Podle představitele hasičů se předpokládá, že lidé byli umačkáni k smrti poté, co se velký dav začal tlačit vpřed v úzké uličce poblíž hotelu Hamilton, hlavního místa večírků v Soulu. Počet obětí se může ještě zvýšit a záchranáři pokračují v převozu zraněných do nemocnic po celém Soulu, napsala agentura AP.

Do ulic bylo k ošetření zraněných nasazeno více než 400 záchranářů a 140 vozidel z celé země, včetně veškerého dostupného personálu v Soulu. Jihokorejský prezident Jun Sok-jol nařídil nasazení záchranářů specializovaných na pomoc po katastrofách.

Na akci bylo až 100 tisíc lidí

Televizní záběry a fotografie z místa události ukazují sanitní vozy seřazené v ulicích, kde je také množství policistů a záchranářů, kteří přenášejí zraněné na nosítkách. Je také vidět, jak záchranáři a chodci provádějí resuscitaci lidí ležících na zemi.

V oblasti bylo podle BBC údajně 100 000 lidí, kteří slavili první venkovní halloweenskou akci bez roušek od dob pandemie. Lidé na sociálních sítích už před incidentem upozorňovali, že oblast Itaewon byla tak přeplněná, že se nebyla bezpečná.

"Dnes večer se tu sešlo mnoho mladých lidí. Na večírek a do klubu přišlo mnoho lidí v kostýmech a spoustu lidí jsem viděl rozrušených a smutných a jsou tu chaotické scény," reportoval z místa zpravodaj BBC Hosu Lee.

Upozorňujeme čtenáře, že záběry z místa jsou velmi drastické.

Související články

Další články

Nejnovější kauzy