Trendy
válka na Ukrajině Survivor 2024 Iveta Bartošová Survivor 2024 - aktuálně

Hamás popravil i devadesátiletou babičku: Přišli s úmyslem zabíjet a týrat, říká přeživší

Vojáci prohledávají kibuc Kfar Aza, kde palestinští teroristé napáchali zvěrstva.
Zdroj: Profimedia.cz
+ Další 2 fotografie
masakr

Nové důkazy bestiálních útoků teroristů Hamásu přineslo odhalení masakru v izraelském kibucu Be'eri, kde byla zavražděna více než stovka lidí včetně dětí, seniorů a nemluvňat. O události informuje britský list Daily Mail.

Podle ověřených informací CNN bojovníci Hamásu na motorkách vjeli do kibucu Be'eri, který je vzdálený jen tři kilometry od hranic s Gazou. Americká stanice zveřejnila snímky z kamer, na kterých je vidět příjezd teroristů do kibucu kolem sedmé hodiny ráno – nedlouho poté, co prolomili hraniční bariéru s Gazou.

Vážný a tragický incident v kibucu Be'eri potvrdily i izraelské obranné síly (IDF). „Mysleli jsme, že budeme potřebovat více míst pro evakuované. Nakonec jsme všechny kapacity ani nevyužili,“ komentoval situaci mluvčí IDF a podplukovník Richard Hecht. Mrtvých bylo oproti očekávání vojáků nakonec mnohem více.


„Co jim mohla udělat 90letá stařenka?“

Během jiného incidentu teroristé z Hamásu napadli domovy civilistů v kibucu Kfar Aza. Tam sekali hlavy dětem a stříleli rodiny přímo v jejich obydlích. Těla obětí byla později nalezena na ulicích mezi vypálenými domy. Izraelští vojáci během úterý chodili dům od domu a odnášeli mrtvé, rozzuřeni tím, že nevinní lidé byli zabiti „ne ve válce, ne na bojišti, ale ve svých postelích“.

Další svědectví hovoří o tragédii v kibucu Kisufim, kam teroristé vtrhli s granáty. „Přišli s úmyslem zabíjet, týrat a znesvěcovat,“ cituje Daily Mail přeživšího obyvatele kibucu Šmuela Harela. Podle jeho slov bojovníci Hamásu chladnokrevně popravili i jeho 90letou babičku.


Tato obyvatelka kibucu, Jina Semiaitz, se stala obětí brutálního útoku, když ji teroristé vytáhli z krytu a zastřelili. Žena bydlela v osadě od mládí. Když slyšela střelbu, šla do svého pancéřového krytu, ale zapomněla zamknout dveře, uvedl její vnuk. „Byla vyděšená a zmatená, špatně slyší a neuvědomovala si, co se děje. Byla to ta nejmilejší stará paní, jakou jsem znal, a oni ji vytáhli z krytu a odvlekli do obývacího pokoje,“ řekl médiím rozzuřený muž.

Střelili ji dvakrát do hlavy. Devadesátiletá stařenka – co by jim mohla udělat? Pak šli k jejímu 71letému bratranci Oferu Ronovi a zastřelili ho úplně stejně. To jsou noví nacisté. Tohle byl prostě a jednoduše holocaust,“ dodal Harel.

Válka v Izraeli

Válku v Izraeli rozpoutalo v sobotu 7. října 2023 palestinské radikální hnutí Hamás, když provedlo rozsáhlé útoky z Pásma Gazy.

Mohlo by vás zajímat:

Hamás | Izrael | Palestina | Pásmo Gazy | Jeruzalém | Blízký východ | Hizballáh | Benjamin Netanjahu | Válka na Ukrajině 

Související články

Další články

Nejnovější kauzy