Trendy
válka na Ukrajině Survivor 2024 Iveta Bartošová Survivor 2024 - aktuálně

GLOSA: Kdyby se Češi chovali v práci stejně jako Andrej Babiš, vyletí na hodinu

Andrej Babiš nehodlá ve Sněmovně pracovat, bude jen mačkat tlačítka
Zdroj: Profimedia.cz
+ Další 2 fotografie
glosa

Andrej Babiš byl opozicí několikrát ostře kritizován za to, že řádně nedochází do práce. Neomluvené absence v Poslanecké sněmovně několikanásobně překročily případy, kdy expremiér dělal práci, kterou má poslanec za úkol. Když už to vypadalo, že si svou chybu uvědomil a ze Sněmovny se chystá odejít, lídr hnutí ANO suše oznámil, že do práce sice chodit bude, ale hodlá jen "mačkat tlačítka".

"Konečně jsem pochopil, jak to funguje. Musíte tam být vždycky, když se kliká, jinak jsou v kancelářích. Je to fajn práce, já si to užívám," řekl k činnosti v dolní komoře parlamentu Andrej Babiš během středeční tiskovky. Uvedl, že nikdy neřekl, že bude rezignovat. "Nebudu tolik aktivní ani mediálně, protože média ze mě tady vybudovala to zlo za ta léta. Takže bude potřeba, abyste se soustředili na nějaký jiný objekt nebo subjekt, to je tak asi jediná změna," dodal expremiér.

Babiš nechápe svou práci?

Jak je vidět, Babiš absolutně nepochopil, o čem je práce poslance, a pokud si myslí, že opravdu stačí zmáčknout tlačítko při hlasování, je to s jeho povědomím o této funkci podstatně horší, než si mysleli i ti největší pesimisté. Tím, že se stane člověk poslancem, začíná hájit hlavně zájmy lidí, kteří jej do Sněmovny dostali. A to rozhodně neznamená, že bude pasivně sedět v lavici a klikat.

Politici nemakají s Babišem v čele

Práce ve výborech, navrhování i předkládání zákonů či účast v expertních komisích. Chápeme, že při tak obrovské neúčasti v práci bez jakékoliv omluvy člověka leccos mine, ale nevědět nic o práci, do které vás zvolily statisíce občanů, hraničí s pohrdáním celým demokratickým zřízením.

U Andreje Babiše spíš ale půjde o další do nebe volající populismus a podporu názoru, že politici vlastně nic nedělají. A tím, že v parlamentu zůstává, i když v něm nedělá svoji práci, tento mýtus jen a jen podporuje.

Související články

Další články

Nejnovější kauzy