Trendy
válka na Ukrajině Survivor 2024 Iveta Bartošová Survivor 2024 - aktuálně

GLOSA: Jsou to amatéři, vysmívá se Zeman týmu Pavla. Za Miloše se ale na Hradě kradlo ve velkém

Nově zvolený prezident Petr Pavel se v Lánech setkal s prezidentem Milošem Zemanem.
Zdroj: Se souhlasem týmu Petra Pavla
GLOSA

Tým prezidenta Pavla prý tvoří amatéři. Miloš Zeman se ve svém posledním rozhovoru pro CNN Prima News ostře navezl do týmu současné hlavy státu. Mluvilo se o kauze nakonec nejmenovaného soudce Fremra. Podle svých slov měl Zeman informace o sporné minulosti soudce už dávno a nechápe, proč je nynější hradní tým nenašel. Při vědomí několika vážných obvinění jeho bývalého kancléře Vratislava Mynáře by se však jednomu chtělo říct, že ani Miloš Zeman není ve výběru hradních lidí neomylný. V případě Pavlova týmu jde možná o pochybení pracovní, v případě prokázání viny Mynáře ale půjde zřejmě o zpronevěru a rozkrádání hradního majetku, v jednom případě také o zneužívání služeb hradních právníků.

Já bych ho vůbec nejmenoval. Nemám potřebu, aby mě nějací Kyselové vodili za ruku, a opatřím si informace sám,“ řekl Zeman v rozhovoru v narážce na Pavlova poradce, ústavního právníka Jana Kyselu. "Je to amatér, protože důkaz, že jsem měl tyto informace, je zcela jasný," řekl Zeman na adresu Kysely.

Hrad od jmenování ustoupil

Autor článku se rozhodně nechce zastávat současného hradního týmu, a pokud jsou slova Miloše Zemana pravdivá, jde skutečně o profesní pochybení členů současného osazenstva Kanceláře prezidenta republiky. Případ soudce Fremra ale ukázal, že i Hrad v čele s Petrem Pavlem je schopen sebereflexe a s novináři dokáže své chyby bez větších problémů komunikovat.

Zeman má sám máslo na hlavě

Když měl nějaký "průšvih" Miloš Zeman nebo členové jeho týmu, Hrad se obrnil mlčením a Jiří Ovčáček, který o úspěších Miloše Zemana divže neskládal před novináři sonety, se najednou odmlčel. Ať už šlo o chybějící Mynářovu prověrku, krytí trestných činů v Lánské oboře či situaci, kdy si hradní kancelář koupila předraženou slivovici od jednoho moravského autoservisu.

Mynář měl zneužívat Hrad ve velkém

Vratislav Mynář měl také zneužívat hradní autodopravu a bezplatně si nechat přivézt hradní krytý stan na svou sjezdovku v Osvětimanech. Mynář je také podezřelý z toho, že mu zásoby dárků pro státní návštěvy sloužily jako soukromý sklad. Ze skladu pražského Hradu zmizely šperky za více než půl milionu.

Pokud tedy Miloš Zeman kritizuje pracovní chyby Petra Pavla, měl by si nejdříve pečlivě zamést před vlastním prahem. Pokud se totiž alespoň část z obvinění jeho vlastních podřízených ukáže jako pravdivá, Pavel sice může mít na Hradě amatéry, ale on si tam zuby nehty držel lháře a podvodníky.

Související články

Další články

Nejnovější kauzy