Trendy
válka na Ukrajině Survivor 2024 Iveta Bartošová Survivor 2024 - aktuálně

Generál Pavel poměřil síly se studenty v dejvické nádražce: Fotbálek a hospodská páka

+ Další 3 fotografie

Generál Pavel (61) zavítal mezi studenty do legendární dejvické nádražky. Akce s názvem GEN-Z meets GEN-P jim měla dát příležitost poznat kandidáta na Hrad osobně, tedy v hospodě a při aktivitách, které si sami vyberou. Pavel čepoval pivo, zahrál si se studenty šipky, stolní fotbálek a došlo i na hospodskou páku, jak informoval jeho tým redakci eXtra.cz.

„Slyšel jsem, že mladí lidé budou volit Danuši Nerudovou, protože jsem se mladým lidem neukazoval. Přišel jsem se vám tedy ukázat,” řekl generál Pavel v úvodu setkání s hosty v Restauraci Dejvické Nádraží, které proběhlo ve čtvrtek 5. ledna, jak nás informoval jeho tým.

Organizátoři akce si pro generála Pavla připravili sérii „úkolů“, které měl splnit a kterými se také mohl mladé generaci představit.Dostal jsem za úkol vám čepovat pivo. A předem se omlouvám majitelům, jestli to bude trochu nadmíra. Snad na tom nebudou moc tratit,” zavtipkoval Pavel.

Zaházeli si šipky

Následně si s ním mladí lidé chtěli zaházet šipky, utkat se ve stolním fotbálku i v páce. Na to, kdo v páce vyhrál, se můžete podívat v úvodním videu. V průběhu večera sklidil nadšený potlesk. Na Instagramu Genzprogenp také generál prozradil, jaké pivo je jeho nejoblíbenější a proč rád podporuje malé pivovary.

Setkání se studenty

Když skončil Pavel na pozici předsedy Vojenského výboru NATO, začal vystupovat na besedách s mladými lidmi v českých školách. Za poslední dva roky navštívil přes 300 besed, většina byla právě pro studenty. Na závěr volební kampaně ale chtěl ukázat, že se nebojí ani akcí v terénu. Na šipky a pivo ho vyzvali právě studenti. „Překvapilo mě, že ze všech možností, které mladí organizátoři setkání měli, si vybrali zrovna šipky. Ale zároveň se mi ulevilo, protože šipky chodíme hrát s manželkou v hospodě v naší vsi, a tak to pro mě nebyla úplně neznámá půda,“ popsal Pavel.

Celou akci zorganizoval spolek GEN Z pro GEN P, který studenti založili právě na podporu Pavla. „Já sám jsem chtěl vědět, koho volím, a moje první zkušenost s generálem Pavlem byla, když jsem si s ním šel zaběhat do Stromovky. Volební kalkulačky ani volební marketing totiž nenahradí to, když si s kandidátem můžete popovídat osobně. Chtěli jsme tedy udělat akci pro mladé lidi, kde to půjde,” řekl spoluzakladatel spolku Šimon Šebek.

Související články

Další články

Nejnovější kauzy