Trendy
válka na Ukrajině Survivor 2024 Iveta Bartošová Survivor 2024 - aktuálně

Expartnerka kuchaře Jozefa, který vyřízl srdce Patrícii: Mě se pokusil zabít nesčetněkrát, říká

Obviněný Jozef z vraždy partnerky Patrície.
Zdroj: Profimedia
Detaily nehody

Co mohlo donutit kuchaře Jozefa H. (47), aby své partnerce Patrícii (†48) vyřízl srdce a další orgány dal vedle jejího nebohého těla do kýble? Na to se snaží momentálně přijít bratislavská policie. Podle jejich informací se měl k hrozivému činu přiznat a hrozí mu doživotní vězení. Pro slovenský web Nový Čas nyní promluvil Jozefův kamarád Karol, který kuchaře popsal jako hodného a pracovitého člověka, který zbožňoval vaření.

Kuchař Jozef je obviněný z trestného činu zabití své partnerky Patrície. Její zohavené tělo bylo nalezeno v jejím bytě na rušné Prievozské ulici v Bratislavě. Měla vyříznuté srdce, tváře, stehna, mnoho sečných i bodných poranění a vedle těla stálo vědro s jejími dalšími orgány.

Netrvalo dlouho a policie si posvítila na jejího partnera Jozefa. Ten se měl k činu přiznat, spolupracovat s policií a nyní je ve vazbě, kde čeká na konečné rozhodnutí. V případě prokázání viny mu hrozí od dvaceti let ve vězení až doživotí.


Kamarád Jozefa promluvil

K celému incidentu se pro Nový Čas vyjádřil Jozefův kamarád Karol, který nemůže uvěřit, že se něco takového stalo. Jozefa popsal jako člověka, který miluje vaření, má cit pro barvy a v minulosti pracoval v grafické firmě. Kromě toho byl také velmi zručný a pracovitý, jen v osobním životě mu to prý příliš nevycházelo.

Jeho vztahy se ženami vždy byly toxické. První manželství mu nevyšlo, a on tak musel začínat odznova. „Žena mu doslova vybílila byt, když se jednou vrátil domů. Druhá partnerka, s níž měl dítě, byla taky nešťastný výběr. Byli spolu i v Anglii, kde pracovali ve fast foodu. Odtud se museli vrátit, vztah jim skřípal. Třetí významnější partnerka v jeho životě byla Patrície,“ popsal kamarád.

Svědectví sousedky a expřítelkyně

Na Facebooku se po vraždě Patrície objevilo několik příspěvků, které napsala sousedka a exposlankyně Monika Kozelová, jež žila v bytě pod nimi. Podle ní v jejich bytě docházelo k neustálým hádkám, oba hodně pili a Patrície navíc nepracovala. „Patrície byla nemocná a potřebovala léčení. Byla těžká alkoholička. Za 12 let, co žila nade mnou, jsem ji střízlivou potkala přesně dvakrát, a to v časných ranních hodinách, když jsem šla do práce. Alkoholiky můžeme rozdělit na dvě kategorie – na ty, co jsou vtipní, a agresory. Ona rozhodně patřila k té druhé kategorii,“ uvedla.

„Hulákala denně, ve dne v noci. Když někoho střetla na ulici, vyvolávala spory ústící až do bitek. Asi třikrát jsem ji sbírala ze schodů u vchodu, když ani nebyla ve stavu dostat se k sobě domů,“ napsala dále Kozlová a dodala, že v následujících měsících jí Patrície začala nadávat a několikrát jí chtěla i fyzicky ublížit. Nadávky začaly poté, co jí Kozlová sdělila, aby večer nedělali takový rámus.

Pod stejný příspěvek pak do komentářů napsala svou zkušenost s Jozefem jeho bývalá partnerka Jana. „Mě se pokusil zabít nespočetněkrát a policie i justice ho chránila... Jožo dělal všechno chladnokrevně v tichosti, ona primitivně vulgárně vykřikovala. Kdyby ho nechránili a můj případ nebyl v šuplíku, ona by žila,“ uvedla.

Děsivá spojitost se škrtičem

Na povrch navíc vyšla další znepokojující informace. Jozefův otec Štefan Pantl v roce 1979 brutálním způsobem znásilnil a uškrtil dvě mladé ženy Oľgu (†24) a Vlastu (†22) a vysloužil si přezdívku bratislavský škrtič. V době, kdy spáchal své brutální činy, měl pětadvacet let, byl ženatý a s těhotnou manželkou už měli jednoho tříletého syna, kterým byl právě Jozef, jak zjistil slovenský web Noviny.

Za svůj čin dostal Štefan provaz. Oběšen byl v roce 1981 v pouhých sedmadvaceti letech. Zajímavé je, že se ve Štefanově rodině nevyskytovaly nervové ani duševní choroby, ani alkoholismus. Štefan prý vyrůstal v normální bratislavské rodině, ovšem znalci následně charakterizovali Štefana jako výrazně agresivního muže s psychopatickou osobností.

Související články

Další články

Nejnovější kauzy