Trendy
válka na Ukrajině Survivor 2024 Iveta Bartošová Survivor 2024 - aktuálně

Drsná výzva: Redakce TopReceptů zkusila nejpálivější chips na světě. Takhle to dopadlo

Redakce TopReceptů ochutnala nejpálivější chips na světě. Ten je z dílny českých výrobců Hot-Chip a ve Francii byl dokonce zakázán. O tom, že byla tato potravina opravdu silná, se můžete přesvědčit v náhledovém videu. 

Redakce webu Top Recepty se rozhodla pro opravdu kontroverzní a odvážný experiment. Mladému muži dali totiž okusit nejpálivější chips na světě z dílny českého výrobce Hot-Chip.

Po několika minutách od snědení chipsu začne mladík slzet a rychleji dýchat. „Začíná mi brnět pusa. Přestávám i trochu cítit, motá se mi hlava, zaléhají mi uši. Takový jako kdyby stav opilosti. Ale nevolnost zatím nepřichází. Pálí to jako čert,“ popsal mladík ve videu. Po více než pěti minutách experimentu sice pálivost odeznívá, ale příznaky se dle mladého muže stupňují. Na dotaz, zda si myslí, že by někdo mohl omdlít, odpoví: „Možná slabší kusy nebo netrénovaní jedinci.“ Po dalších minutách ho začne brnět celé tělo a přiznává, že masochisté by si tento pocit zřejmě užili. Po třinácti minutách přichází podle muže bolest.

Drsná challenge

Chips se prodává samostatně za 185 korun. Je zabalen v krabičce ve tvaru rakve a obsahuje také speciální rukavici pro konzumaci. Ve francouzské obci Farébersviller byl podle informací webu Top Recepty produkt zakázán.

Po internetu následně začaly kolovat reklamní kampaně Hot Chip Challenge, kde se lidé natáčejí nebo fotí poté, co chips zkonzumovali.Cílem tohoto produktu bylo přiblížit chilli papričky a koření širší veřejnosti zábavnou formou. Produkt obsahuje koření z chilli papričky Carolina Reaper a Trinidad Moruga Scorpion, které patří do stejné čeledi jako například Habaňero. Tyto papričky jsou běžně dostupné, pěstované a užívané v produktech po celém světě včetně států Evropské unie,“ prozradila pro již zmíněný web firma Hot-Chip.

Související články

Další články

Nejnovější kauzy