Trendy
válka na Ukrajině Survivor 2024 Iveta Bartošová Survivor 2024 - aktuálně

Drama na zdravotnické škole v Mostě: Student vyhrožoval střelbou, měl prý špatné myšlenky

Ilustrační foto.
Zdroj: profimedia
Policejní zásah

Policie zasahovala na Střední zdravotnické škole v Mostě, kde jeden ze studentů hovořil o střílení v budově školy. Policisté při kontrole žádnou zbraň nenašli, studenta, který rovněž nebyl ozbrojen, na místě zadrželi. Informovali o tom na svých oficiálních stránkách.

V jedné ze škol v Mostě zasahovala po osmé hodině ranní policie. Důvodem, proč student hovořil o střelbě, byly podle jeho slov "špatné myšlenky" a špatný psychický stav, jak uvedli policisté na stránkách. Z dostupných informací kriminalisté nezjistili, že by měl žák přístup ke střelné zbrani. Byl převezen do nemocnice k vyšetření.

Mostečtí kriminalisté nyní zjišťují další okolnosti případu. "Můžeme veřejnost ujistit, že nebyl nikdo zraněn ani nevznikla žádná škoda na majetku," uvedl mluvčí mostecké policie Václav Krieger podle ČTK.

Další případy

Po prosincové střelbě v Praze, kde student na filozofické fakultě zavraždil 14 lidí, jsou školy i policisté ostražitější vůči vyjádřením ohledně střelby nebo přítomnosti zbraní na půdě vzdělávacích institucí. Na konci ledna strážníci vyvedli z brněnské pedagogické fakulty muže s legálně drženou zbraní, na okolí působil roztěkaně a neklidně. Na místě se konal den otevřených dveří. Mladý muž byl v aule společně s dvěma stovkami lidí.

Související články

Další články

Nejnovější kauzy