Trendy
válka na Ukrajině StarDance 2024 Výměna manželek 2024 Love Island 2024

Do Česka se valí velká vedra: Čeká nás pořádné horko, teploty překročí tropické třicítky

Do Česka se valí velká vedra: Teploty budou překračovat tropické třicítky
Zdroj: Profimedia/Pixabay/koláž eXtra.cz
Předpověď

Do Česka míří tropy. Podle předpovědi meteorologů na stránkách Českého hydrometeorologického ústavu budou totiž teploty na některých místech dosahovat i třiceti stupňů Celsia. V Praze má být ve středu 19. června dokonce třiatřicet stupňů.  

Ačkoliv tento týden přinesl mírné ochlazení a přeháňky, ten další už by měl být slunečný a pořádně tropický. Meteorologové v týdenním přehledu varují před velmi vysokými teplotami, zvláště pak před středou 19. června.

„Polojasno až jasno, při přechodně zvětšené oblačnosti ojediněle, v závěru období místy přeháňky nebo bouřky. Nejnižší noční teploty 16 až 11 °C, postupně 20 až 15 °C. Nejvyšší denní teploty 23 až 28 °C, postupně 28 až 33 °C,“ stojí na stránkách Českého hydrometeorologického ústavu.

Vedro ze Sahary

„Velmi teplý vzduch by se k nám měl dostávat od jihozápadu původně až z oblasti severozápadní Sahary. Jak moc bude oteplení výrazné, ještě není jisté, od úterý by se s velkou pravděpodobností měly ale odpolední maximální teploty pohybovat již kolem 30 °C, vyloučeny nejsou ani teploty vyšší. Zcela nejasné je v tuto chvíli to, kdy by mohlo toto teplé období skončit,“ uvedli meteorologové na sociální síti X.

Do Česka se žene vedro:

Do Česka se ženou výhně.


Co se týče měst, v nichž by měly tropické teploty udeřit, jsou následující: V Praze by mělo ve středu 19. června být až 33 stupňů, v Pardubicích také a v Brně o jeden stupeň méně.

Související články

Další články

Nejnovější kauzy