Trendy
válka na Ukrajině Survivor 2024 Iveta Bartošová Survivor 2024 - aktuálně

Dětský den na Hradě: Prezident Petr Pavel s první dámou dováděli s nejmenšími

Prezident Petr Pavel se setkal s dětmi v zahradách Hradu.
Zdroj: Se souhlasem Kanceláře prezidenta republiky
+ Dalších 19 fotografií
dětský den

Některé povinnosti prezidenta České republiky patří k těm příjemnějším. Petr Pavel strávil slunečný víkendový den ve společnosti dětí, které dorazily na dětský den pořádaný na Pražském hradě. Spolu s manželkou se účastnili i některých soutěží a redakce eXtra.cz byla u toho. 

Setkání s prezidentem

Zahrady kolem Pražského hradu se rozezněly smíchem těch nejmenších. Pořádal se tam totiž dětský den, na kterém se děti mohly setkat s prezidentem Petrem Pavlem a první dámou Evou Pavlovou. Tým eXtra.cz na místě také nechyběl.

"Dětský den na Hradě se opravdu povedl. Krásné počasí, spokojenost rodičů a hlavně šťastné tváře dětí. Velký dík všem, kdo se o to zasloužili. Především více než 200 dobrovolníkům z mnoha organizací, pro které je posláním dělat radost druhým," uvedli pořadatelé na prezidentově Facebooku.

Prezident se s dětmi zúčastnil celé řady aktivit a rozdával podpisy i společné fotografie všem zájemcům. Zapózoval se skauty, zapojil se do cvičení se psy, jež si připravila hradní stráž, a zkrátka bylo vidět, že se dobře baví.

Spousta zábavy

Ačkoli se prezidentova žena na akci příliš dlouho nezdržela, rozjařené děti jí to rozhodně neměly za zlé. Aktivit a zábavy tam totiž měly víc než dost. Mohly plnit úkoly na stanovištích v podobě různých hádanek, naučit se morseovku a navíc si mohly vyzkoušet česká historická řemesla.

Jako bonus čekaly na malé i velké návštěvníky stánky, kde si mohli dopřát i něco k snědku. A protože se jednalo o malé strávníky, kteří potřebují pestrou stravu, organizátoři dbali, aby veškeré nabízené pochutiny byly z hlediska zdraví dostatečně vyvážené.

Související články

Další články

Nejnovější kauzy