Trendy
válka na Ukrajině Survivor 2024 Iveta Bartošová Survivor 2024 - aktuálně

Detaily ze života léčitele, který zemřel rukou zubařky: Miliony na účtu, teror manželky i bizarní rozkazy

Vraždící zubařka: U soudu vypluly na povrch detaily ze života zavražděného léčitele
Zdroj: Profimedia.cz
+ Dalších 5 fotografií
soud

Soud pokračuje s rozplétáním jedné z nejpodivnějších vražd poslední doby. Z ní se zpovídá zubařka (32) z Kutné Hory, které obžaloba klade za vinu, že spolu s kamarádkou zabily jejího přítele při tajemném rituálu. Muž jim měl tvrdit, že jeho tělo poté zmizí. U soudu teď zazněly podivné detaily ze života léčitele, kterého dvě ženy měly zabít, jak uvedl server iDnes.

Celý případ je pořádně zamotaný. Státní zástupkyně již dříve médiím naznačila, že muž, který se živil jako léčitel, měl o své zabití obě ženy v podstatě požádat. „Podle verze předestřené obhajobou samotný poškozený žádal být usmrcen a dobrovolně pozřel jednou z obviněných jemu poskytnutý zklidňující a tlumící lék,“ řekl už dříve pro ČTK mluvčí státního zastupitelství Aleš Cimbala.

Zabít chtěl on sám

U soudu teď kutnohorská zubařka Magdalena Š., která byla léčitelovou přítelkyní, bojuje o to, aby byl její čin překvalifikován jako zabití. Starší žena je pak zubařčinou kamarádkou z Prahy. V pronajatém bytě měly muže, kterého uspaly, pořezat skalpelem na zápěstí a kyčli. Léčitel měl poté začít silně krvácet a zřejmě měl srdeční zástavu. "Krev vytékala pomalu, souhlasným kývnutím se tak obviněné ujistily o přeříznutí tepny na ruce," tvrdí obžaloba podle informací Blesku a dodává: "Vytékající krev společně jímaly do textilií a lavoru."

iDnes.cz teď cituje policejní protokoly, které odhalují, jak léčitel Richard Š. fungoval. Jeho společenství bylo spíše sektou lidí, kteří mu bezmezně důvěřovali a stejně jako dvě ženy, které jsou obviněny z jeho vraždy, mu v podstatě zasvětili svůj život a majetek. Podle webu mu často věnovali statisíce i miliony korun. Starší z žen, která byla u jeho smrti, mu dala dokonce restituce v hodnotě 27 milionů.

Otřesné chování i tresty

Richard se ale ke svým následovatelům měl chovat hrozně. Zubařku, která sice měla jeho příjmení, ale provdána za něj nebyla, třeba nutil, aby v noci nespala a u jeho postele "hlídala jeho spánek". Používal pro ni také bizarní tresty.

"Donutil mě, abych s ním jela do lesa, kde jsem se musela svléknout, odevzdat mu všechny věci, a on mě tam nahou nechal a odjel. Brečela jsem, byla jsem vyděšená, neměla jsem jak se odtamtud dostat. Vinila jsem se z toho, že si to zasloužím, a snažila jsem se přijít na to, jak se vnitřně změnit. Měla jsem myšlenky na sebevraždu,“ popisuje zubařka podle iDnes do policejního protokolu. Podle jejích slov ji našla až večer kamarádka.

Bývalá žena vše potvrdila

Pro policisty promluvila i Richardova bývalá žena, se kterou byl deset let. „Musela jsem odevzdávat vydělané peníze, odstřihl mě od rodiny. Diktoval, co mám jíst, musela jsem hodně cvičit. Když jsem neudělala například tisíc sedů lehů, čtrnáct dnů se mnou nemluvil,“ odhaluje poměry v soužití se svým bývalým manželem žena.

Richard Š. podle pitevní zprávy nezemřel na řezné rány, které mu ženy způsobily, ale na otravu anestetikem, které podle Magdaleny Š. sám ve velkém množství spolykal. „Řezné rány ke smrti nevedly, ani ji nikterak neurychlily. Samotný pitevní nález svědčí pro udušení při akutní otravě léky,“ píše se podle webu ve zprávě.

Související články

Další články

Nejnovější kauzy