Trendy
válka na Ukrajině Survivor 2024 Iveta Bartošová Survivor 2024 - aktuálně

Další zemětřesení na Hradě: Po Markétě Řehákové končí u prezidenta Pavla i Jana Vohralíková

Jana Vohralíková u Petra Pavla končí.
Zdroj: ROBERT KLEJCH / CNC Robert Klejch / CNC / Profimedia
+ Dalších 6 fotografií
konec

Po Markétě Řehákové z odboru komunikace končí na Hradě i vedoucí Kanceláře prezidenta republiky Jana Vohralíková. Důvody jsou prý osobní, jak uvedl Hrad na svých stránkách. Oficiálně její působení skončí k 15. únoru.

Prezident republiky Petr Pavel se dohodl s vedoucí Kanceláře prezidenta republiky Janou Vohralíkovou na uvolnění z funkce. Důvody jejího odchodu jsou osobní.

"Práce kancléřky byla tou nejlepší zkušeností, kterou jsem dostala. Byla to doba neskutečně zajímavá, obohacující a pestrá, ale zároveň velmi náročná. Pracovní tlak a společenské povinnosti spojené s funkcí jsou vysilující, a proto se v blízké budoucnosti chci věnovat jiné práci a projektům," uvedla Jana Vohralíková, kterou cituje Hrad. Její působení skončí k 15. únoru 2024.

Petr Pavel: Dveře bude mít otevřené

Její práci prezident Petr Pavel ocenil. "Jana Vohralíková odvedla skvělou práci v nesmírně těžké době začátku prezidentského mandátu a budování kanceláře. Dokázala přivést do vedoucích pozic profesionály, nastavit organizaci a fungování celého týmu. Patří jí za to mé velké poděkování. Byl bych potěšen, kdybych mohl i nadále využívat její zkušenosti nebo doporučení a zůstal s ní v kontaktu. Dveře na Hrad bude mít otevřené," uvedl prezident v prohlášení, které má redakce eXtra.cz k dispozici.


Kdo nyní Vohralíkovou ve funkci nahradí? Jejího postu se ujme Milan Vašina, který patří mezi top manažery v zemi. "Je to pro mě další životní výzva, které hodlám věnovat veškerý čas a energii. Chci navázat na všechno dobré, co kancléřka udělala, a proto jsme se dohodli na harmonogramu předávání od dnešního dne tak, aby vše proběhlo hladce a správně," uvedl Vašina.

Související články

Další články

Nejnovější kauzy