Trendy
válka na Ukrajině Survivor 2024 Iveta Bartošová Survivor 2024 - aktuálně

Další šokující útok na gaye na Slovensku: Kvůli polibku skončil chlapec (19) na operačním sále

Duha je symbolem LGBT.
Zdroj: Extra.cz/Renata Bušková
útok

Devatenáctiletého mladíka na jihu Slovenska napadl a zranil neznámý útočník poté, co se políbil s přítelem. Incident, který dnes potvrdila policie, se podle médií stal minulý týden a oběť útoku podstoupila operaci, jak píše ČTK. Před dvěma týdny došlo ve slovenské metropoli k homofobní vraždě dvou lidí, která u veřejnosti vyvolala vlnu solidarity s komunitou LGBT+.

Podle policie při zmíněném útoku v Nitře chlapce útočníci zkopali za to, že dal polibek jinému chlapci. Případ policie prověřuje jako podezření z výtržnictví. Nemocnice uvedla, že přijala pacienta se zraněním čelisti. Jeho stav vyžadoval operaci.

Chlapec podstoupil operaci

"Můžeme potvrdit, že jsme tento týden přijali pacienta převezeného z Nitry, který měl zranění v oblasti čelisti. Stav pacienta vyžadoval operaci. Operace byla úspěšná, pacient je stabilizovaný a v nejbližších dnech bude propuštěný do domácí léčby," informovala slovenská policie na Facebooku s odkazem na mluvčí Univerzitní nemocnice Bratislava Evu Kliskou.

Od zmíněné vraždy u bratislavského gaybaru Tepláreň (Teplárna) nejde v zemi o první incident vůči lidem jiné než heterosexuální orientace. Podle slovenských médií v jedné z bratislavských restaurací čelil slovním útokům od jiného hosta homosexuální pár, který se letmo políbil, jak popsal Tomáš Griač na svém Facebooku.

"V podstatě se nedělo nic výjimečného, ​​dokud si asi o tři stoly vedle nepřisedla trojice - jedna žena a dva muži. Na oko bratislavská klasika, žena s napíchanými rty, potetovaný chlap a jeden týpek, kterého byste na ulici přehlédli. Uplynulo pár desítek minut a udělali jsme obrovskou chybu, která se na Slovensku neodpouští, protože 'ale'... Přestože vím, jaké je na Slovensku dekorum, na moment jsem se pozapomněl a dali jsme si takovou tu půlsekundovou pusu, kterou obvykle u partnera neregistrujete, nepřijde vám, že je to něco nebezpečného, ​​pohoršujícího... v podstatě na to hned zapomenete, neboť doufáte, že takových momentů bude ještě milion," vysvětloval Griač, co spustilo nenávistnou reakci.

Související články

Další články

Nejnovější kauzy