Trendy
válka na Ukrajině Survivor 2024 Iveta Bartošová Survivor 2024 - aktuálně

Putin se mění před očima. Šéf Kremlu má nápadně oteklé tváře, všímají si Rusové

Vladimir Putin se objevil na veřejnosti s velmi oteklými tvářemi, média spekulují o nemoci
Zdroj: Profimedia.cz
+ Další 2 fotografie
obavy o zdraví

Spekulace o zdraví Vladimira Putina by vydaly na vlastní rubriku. Někdy jsou založené na tvrzení zdrojů z jeho okolí a jejich důvěryhodnost je diskutabilní, jindy si ale prostě jen lidé všimnou, že se prezident Ruské federace výrazně změnil. To je i tento případ, kdy mnoho účtů na sociálních sítích řeší Putinův vzhled. V posledních dnech se totiž objevil na veřejnosti s výrazně oteklými tvářemi.

Co se děje s Vladimirem Putinem? Přesně na to se ptají lidé na sociálních sítích poté, co světlo světa spatřily aktuální fotografie ruského prezidenta. Jednasedmdesátiletá hlava Ruska se v posledních měsících výrazně změnila. I kdyby se všechny spekulace o nemocích ukázaly jako nepravdivé, jedno je nepopiratelné: Vladimir Vladimirovič vypadá výrazně hůř než před začátkem války na Ukrajině.

Další ze spekulací vyvolaly jeho aktuální fotografie a videa, která vznikla u příležitosti jeho setkání s čínskými politiky a jednání o vzájemné obranné spolupráci v Putinově rezidenci ve městě Novo Ogarjovo poblíž Moskvy. Fotky z něj se objevily včera a mnoho lidí si všimlo, že má Putin výrazně oteklé tváře. Konstatuje to i britský Express. Ten spekuluje, že může jít o příznak zdravotních problémů, nebo také o nepříliš povedenou plastickou operaci na odstranění vrásek.

Nejde o Putinova dvojníka?

Dlouho se také spekuluje o tom, že šéf Kremlu hojně využívá dvojníky. Ve svém nejnovějším výzkumu s využitím umělé inteligence to nedávno ukázali Japonci. Jejich televize BS-TBS měla k dispozici pokročilou umělou inteligenci a záznamy z mnoha Putinových projevů, které měla k dispozici k analýze. Ačkoli je Kreml vytrvale popírá, i algoritmus, který má podobnosti v záběrech obličejů porovnávat, určil, že používá minimálně dva další lidi jako dvojníky.

O dvojnících se začalo více mluvit poté, co se do světa dostala zpráva o údajné Putinově smrti, ke které se vyjádřila ukrajinská rozvědka. Podle ní je vypouští Kreml. Mluvčí ukrajinské rozvědky Andrij Jusov uvedl, že podobné dezinformace o Putinově nemoci nebo smrti jsou interním příběhem určeným pro ruskou veřejnost. Ukrajinská tajná služba totiž tvrdí, že Kreml používá falešné zprávy o smrti Vladimira Putina k tomu, aby zhodnotil, jak by ruské obyvatelstvo, spojenci a média na takovou událost reagovali. Rusov to řekl v rozhovoru pro ukrajinské Radio NV.

Související články

Další články

Nejnovější kauzy