Trendy
válka na Ukrajině Survivor 2024 Iveta Bartošová Survivor 2024 - aktuálně

Český sport v slzách: Zemřel mistr světa Michal Kulka, bylo mu pouhých 40 let

Michal Kulka zemřel v pouhých čtyřiceti letech.
Zdroj: Profimedia
Úmrtí

V pouhých čtyřiceti letech zemřel nadějný sportovec a také pětinásobný mistr světa v jízdě na koloběžce Michal Kulka. Podle informací webu iSport bojoval poslední rok a půl s rakovinou plic, které nakonec podlehl.

Michal Kulka byl nejen trenérem, úspěšným sportovcem, ale také celoživotním optimistou. V září 2021 však při soustředění v italském Livignu zkolaboval a lékaři mu diagnostikovali rakovinu plic ve čtvrtém stádiu.Od té doby absolvoval několik druhů léčby, z nichž bohužel ne všechny vedly ke zlepšení stavu,“ stojí na webu Znesnáze21.

Kulka bohužel rakovině plic podlehl, jak informoval iSport. Ještě minulý měsíc přitom mluvil o tom, jak chce vzít svou rodinu do Japonska.

Zůstal po něm malý syn

V roce 2021 si Michal vzal Petru a společně se těšili na narození miminka. Na svět přišel syn Mateo.

S nemocí Michal nebojoval poprvé. Již v jednadvaceti letech mu lékaři diagnostikovali Bechtěrevovu nemoc, chronické onemocnění, které vede ke ztuhnutí páteře. I přesto se rozhodl nevzdat sportovní dráhy. Minulý rok se zúčastnil maratonu v Lisabonu, který zaběhl v čase tři hodiny a pětadvacet minut. Byl také pětinásobným mistrem světa v jízdě na koloběžce.

Související články

Další články

Nejnovější kauzy