Trendy
válka na Ukrajině Survivor 2024 Iveta Bartošová Survivor 2024 - aktuálně

Češka, která v Tunisku zardousila manžela, čeká na trest drsné věznici: Násilí je tam na denním pořádku, tvrdí novinářka

Vražda v Tunisku: Češka obviněná z vraždy manžela si na podmínky ve vězení nestěžuje
Zdroj: Profimedia.cz
vražda v tunisku

Češka obviněná z vraždy manžela během dovolené čelí potížím v tuniském vězení Messadine. Podle vězeňské správy je v zařízení spolu s mnoha dalšími ženami. Přestože tamní úřady tvrdí, že si zadržená na podmínky nestěžuje, v zahraničních médiích kolují informace o nepříznivých podmínkách v dané věznici, včetně násilí a zneužívání, píše CNN Prima News.

Rychlost vyšetřování a následného soudního procesu může záviset na tom, zda se Tunisko rozhodne řešit případ na svém území, nebo ho předá českým úřadům. Tuniská novinářka Rihab Boukhayatiaová, specializující se na vězeňské podmínky, upozorňuje na špatné podmínky ve vězení, včetně násilí a nesnází spojených s jazykovou bariérou.

Násilí, špatné zacházení, bitky mezi vězeňkyněmi. To je denní praxe. Bude to pro ni hodně náročné. Navíc nemluví místním jazykem,“ řekla Boukhayatiaová CNN Prima News. „Pokud přijde příkaz shora, pak se vše může vyřešit rychle. Jenže co se týče postupů v Tunisku, v případě vraždy můžete vždy počítat s delšími průtahy,“ dodala.

Vraždu měla žena plánovat předem​

V červenci odjeli šedesátiletý Čech a jeho o deset let mladší manželka z Ostravy na dovolenou do Tuniska. Den po příletu došlo k mužově vraždě. Následná pitva měla odhalit stopy škrcení na krku a žena se k činu u soudu přiznala. Zprvu však uváděla, že našla svého manžela bez známek života na hotelovém pokoji. Podle informací Blesku vraždu plánovala předem. Kriminalisté nyní případ uzavřeli s tím, že šlo o úkladný mord.

Ostravská policie zahájila trestní řízení kvůli podezření z vraždy. Tělo muže bylo již převezeno do Česka a podrobeno pitvě. Tento krok byl podniknut z důvodu možnosti, že by tuniské úřady mohly rozhodnout o předání případu do České republiky.

Související články

Další články

Nejnovější kauzy