Trendy
Výměna manželek 2024 Sedm schodů k moci válka na Ukrajině Survivor 2024

Čech zemřel na dovolené v Egyptě: Skákali mu po břiše, líčí dívka otřesné selhání hotelu

Smrt Čecha v Egyptě:  Skákali mu po břiše, líčí svědkyně
Zdroj: Shutterstock
nehoda

K tragédii došlo v egyptském letovisku Soma Bay. Podle CNN Prima News tam měl v pátek zemřít český turista poté, co spadl do moře a nalokal se vody. Očitá svědkyně uvedla, že místní personál se při pokusu o záchranu muže choval velmi amatérsky. „Když přišli nějací doktoři, jen stáli a dívali se na tu Švýcarku, která se pokoušela muži dávat dýchání z úst do úst a dělala mu masáž srdce. S masáží srdce se pak střídala s nějakým doktorem, který jako doktor ani nevypadal. Vypadalo to, jako by mu skákal po břiše a ne po hrudníku,“ řekla.

Poklidná dovolená v egyptském dovolenkovém letovisku Soma Bay se náhle změnila v drama s tragickým koncem. Český turista tam podle informací CNN Prima News v pátek kolem 11:30 spadl do moře a nalokal se vody. Pokus o jeho záchranu bohužel nebyl úspěšný a muž zemřel.

Celou událost popsala pro CNN Prima News česká turistka, která byla v době incidentu ve stejném letovisku. „Kamarádka, která se zrovna koupala v moři, viděla, jak paní táhne svého manžela z vody. Prý se k ní v jednu chvíli otočil zády, spadl do vody a přestal vnímat. Nejspíš zkolaboval a nalokal se vody,“ vypověděla Češka, jak k tragické události došlo.

Plavčík přišel až po několika minutách

„Kamarádka v tu chvíli vystřelila z vody a začala volat o pomoc,“ pokračovala dívka. Následně k ní přiběhli další dva turisté, kteří ženě pomohli jejího manžela z vody vytáhnout. Jedna žena, která byla pravděpodobně ze Švýcarska, mu okamžitě začala poskytovat první pomoc. Plavčík podle vyprávění Češky přiběhl až po několika minutách. „Seděl ve své boudě, která se nacházela asi 100 metrů odtud. Přiběhl až po několika minutách.“

„Vyřvávali jsme, ať zavolají záchranku, doktora. Zkrátka někoho, kdo by mu mohl pomoci. Až tak po dvaceti minutách přiběhl někdo s kyslíkovou bombou. Muž už měl v tu chvíli modrou hlavu a nohy, necirkulovala mu zřejmě krev. Ani nevím, jestli měl puls. Ostatní říkali, že ne," pokračovala v líčení děsivého zážitku Češka.

„Když přišli nějací doktoři, jen stáli a dívali se na tu Švýcarku, která se pokoušela muži dávat dýchání z úst do úst a dělala mu masáž srdce. S masáží srdce se pak střídala s nějakým doktorem, který jako doktor ani nevypadal. Vypadalo to, jako by mu skákal po břiše a ne po hrudníku,“ popsala svědkyně marné snahy o záchranu.

Tělo odnesli nezakryté

"Je to katastrofa a úplná tragédie. Potom toho pána odnesli. Naložili ho na plážové lehátko a odnesli ho přes celý resort, ani ho ničím nezakryli,“ dodala dívka další podrobnosti. Mluvila prý také se ženou zemřelého a ta jí měla sdělit, že muž neměl žádné problémy se srdcem ani netrpěl jinými zdravotními problémy. Smrt muže už potvrdila rovněž mluvčí českého ministerstva zahraničí Lenka Do.

Související články

Další články

Nejnovější kauzy