Trendy
válka na Ukrajině Survivor 2024 Iveta Bartošová Survivor 2024 - aktuálně

Bývalá žena léčitele zabitého zubařkou: Ponižoval mě, musela jsem dělat tisíc sedů lehů, říká

Obviněná požádala o poradu s právníkem.
Zdroj: Renata Bušková/eXtra.cz
+ Dalších 8 fotografií
rituální vražda

Pokračuje soudní projednávání případu rituální vraždy, na níž se měla podílet 32letá zubařka Magdalena Š. spolu se svou kamarádkou Irenou. Ženy se už dříve bránily tím, že oběť – samozvaný léčitel Richard Š. – si údajně smrt přála. Muž byl před smrtí rovněž partnerem zubařky, která o společném soužití před časem mluvila jako o psychickém týrání a chybět v něm nemělo ani fyzické násilí. Jak upozornil Blesk, nyní u soudu zazněla také výpověď první ženy léčitele – Martiny K., která je rovněž matkou jeho dítěte.

S léčitelem se jeho bývalá žena seznámila údajně přes inzerát. Vypověděla, že Richard Š. měl složitý vztah se svým otcem, jež pramenil z těžkého dětství, které ho poznamenalo. Také otec Richarda měl působit jako léčitel – ale jen prostřednictvím akupunktury. Martina K. chtěla po dvou měsících vztah ukončit. Dozvěděla se ale, že je těhotná.

Také ona popisuje muže jako manipulátora. „Od začátku nade mnou přebíral kontrolu, už na mateřské mě nutil jít do práce a peníze jsem musela odevzdávat. Odstřihl mě od rodiny a nesměla jsem mít řidičák. Rodinu jsme navštěvovali vždy jen na svátky a narozeniny, když nám dávali peníze,“ cituje Martinu K. Blesk.

Zuby si muž měl čistit až 10x denně​

V době smrti měl mít guru Richard na účtu neuvěřitelných 100 milionů korun. Údajně za to mohla také jeho šetřivost – bývalá žena léčitele u soudu například popsala situaci, kdy v restauraci nechala číšníkovi spropitné čtyři koruny a její muž s ní poté týden nepromluvil. Vyznačoval se rovněž až chorobnou touhou po pořádku a čistotě.

„V domácnosti byl náročný na úklid. Přišel domů a rukou přejel po podlaze, jestli tam není písek nebo jiná nečistota. Pod nohama jsme museli mít ručníky, abychom neumazali koberec. Vše také přikrýval igelitem, aby se na to neprášilo,“ popsala žena. Podlahu měl požadovat vytírat alespoň třikrát denně, zuby si údajně čistil až desetkrát za den.

Každý den tisíc sedů lehů

Co Richard dále svým partnerkám nařizoval? Zubařka Magdalena u soudu před časem vypověděla, že měla každé ráno dělat alespoň 222 kliků. Martina K. zase ve své výpovědi uvedla, že po ní guru požadoval provádět každý den tisíc sedů lehů, z čehož pramenily pozdější zdravotní problémy ženy.

Psychický nátlak se projevoval i tím, že partnerčino cvičení muž pečlivě kontroloval, a pokud měl pocit, že jeho požadavky nevyplnila, slovně ji ponižoval a urážel. „Říkal mi, že jsem hnusná a tlustá,“ přiznala žena. „V dětství byl od spolužáků odstrkován, tak si to asi takhle kompenzoval a cvičil,“ dodala.

„Když spolu byli, měl na ni nějaké nároky. Musela cvičit, musela dělat sedy lehy, když to neudělala, tak s ní týdny nemluvil. Když jsme se bavili, tak prý říkal mámě, že po ní musel uklízet, přitom v podstatě uklízela jen ona,řekl minulý měsíc o vztahu svého otce s matkou syn léčitele, 28letý Richard.

Před soudní síní byl pak ještě sdílnější. „To, že manipuloval s lidmi, jsem se dozvěděl až v médiích. Nevěděl jsem o tom, že chce spáchat sebevraždu, nebo něco takového. Že neměl lidi rád, jsem věděl, že je mu z lidí špatně, jak se k sobě chovají,“ řekl syn přítomným médiím, mezi kterými byla i redakce eXtra.cz.

Související články

Další články

Nejnovější kauzy