Trendy
válka na Ukrajině Survivor 2024 Iveta Bartošová Survivor 2024 - aktuálně

Bouřky zasáhly Česko! V Praze museli evakuovat stanové městečko pro uprchlíky

Stanové městečko pro uprchlíky v Troji.
Zdroj: extra.cz/Martin Procházka
+ Dalších 18 fotografií
POČASÍ

Stanový tábor, ve kterém je v pražské Troji ubytovaná část uprchlíků z Ukrajiny, poškodila v noci na dnešek silná bouřka. Hasičům se však ještě v noci podařilo provoz tábora plně obnovit, informoval v sobotu ráno ČTK jejich mluvčí Martin Kavka. Bouřky se silným větrem řádily v pátek vpodvečer a v noci na celém území Česka.

Kvůli silnému větru vyjížděli hasiči v Praze od pátečního večera k 75 zásahům. Ve stanovém městečku mezi Povltavskou ulicí a městským okruhem je od minulého víkendu ubytovaná část Ukrajinců čekajících na ověření totožnosti. Má kapacitu pro 150 lidí. Bouřka provázená poryvy silného větru bičovala Česko v pátek večer a poškodila v táboře několik stanů a oplocení. Uprchlíci proto byli přesunuti do dvou evakuačních autobusů.

Několik jednotek profesionálních i dobrovolných hasičů spolu s personálem tábora ihned zahájilo odstraňování následků bouřky. "Ve 2:00 byl provoz tábora plně obnoven a uprchlíci byli uloženi na lehátka," uvedl Kavka.

Pražští hasiči podle něho vyjížděli od pátečního večera k 75 případům souvisejícím s bouřkou a silným větrem. Největší počet událostí byl v kraji Středočeském, jak informoval Hasičský záchranný sbor na svém Twitteru.

Nejčastěji zasahovali u popadaných stromů a větví či uvolněných plechů. Bouřky se nevyhnuly ani dalším krajům. Třeba v Královéhradeckém kraji vítr lámal stromy a poškodil několik aut. Hasiči měli v kraji od pátečních 22:00 do dnešního rána 124 výjezdů. Především odstraňovali stromy popadané na silnice. Při bouřkách nebyl nikdo zraněn. Nejvíce hasiči zasahovali na Náchodsku, kde měli téměř 40 výjezdů.

Související články

Další články

Nejnovější kauzy