Trendy
válka na Ukrajině Survivor 2024 Iveta Bartošová Survivor 2024 - aktuálně

Bezdůvodné napadení řidiče autobusu v Příbrami: Mladíci se do něj pustili pěstmi, muž skončil v nemocnici

V Příbrami napadli dva mladí muži pětašedesátiletého řidiče autobusu. Ten s vážnými zraněními skončil v péči lékařů. Mladíky se podařilo policii dopadnout a hrozí jim odnětí svobody od tří do deseti let, informovala tisková mluvčí Vlasta Suchánková na oficiálních stránkách policie.

Brutální napadení pětašedesátiletého řidiče autobusu se odehrálo minulý týden v Příbrami. Dvojice mladých mužů ve věku 18 a 21 let zcela náhodně a bezdůvodně napadla staršího muže na autobusové zastávce Náměstí T. G. Masaryka. „Na místo neprodleně vyjelo několik příbramských policejních hlídek, ještě před jejich příjezdem ale útočníci z místa utekli,“ prozradila tisková mluvčí policie Vlasta Suchánková na oficiálních stránkách.

Policistům se nakonec podařilo oba muže vypátrat, a to s pomocí svědků, kteří napadení viděli. Napadeného a vážně zraněného 65letého řidiče autobusu mezitím ošetřila na místě zdravotnická záchranná služba, která ho následně převezla k dalšímu ošetření do nemocnice v Příbrami, kde musel být z důvodu vážných zranění hospitalizován,“ prozradila ještě Suchánková.

Brutální a bezdůvodné napadení

Ke konfliktu mělo dojít podle mluvčí policistů následovně: „Řidič autobusu šel po zastavení na zastávce v Plzeňské ulici zkontrolovat zadní část vozu poté, co uslyšel ránu, zřejmě po úderu kamenem. Mladíků, kteří se tam zdržovali, se dotázal, co to má znamenat. Ti ho ale místo odpovědi okamžitě velmi brutálně několikrát napadli pěstmi a otřesený muž, aniž by se stačil jakkoli bránit, ztratil orientaci a upadl na zem.“

Mladíci jsou obviněni z těžkého ublížení na zdraví a v případě pravomocného odsouzení jim hrozí trest odnětí svobody od tří do deseti let. Video z útoku je dostupné na YouTube.

Související články

Další články

Nejnovější kauzy