Trendy
Výměna manželek 2024 válka na Ukrajině Survivor 2024 Kate Middleton

Andrej byl smířený, že se stáhne, přiznala Babišová: S dětmi ho přemlouvala, aby nekandidoval

Monika Babišová: Andrej Babiš už byl připravený odstoupit z prezidentské volby
Zdroj: Profimedia.cz
+ Další 4 fotografie
ROZHOVOR

Prezidentská kampaň běží na plné obrátky a čas zapojit se nadchází i pro partnerky a partnery jednotlivých kandidátů. V rámci projektu Cesta na Hrad má TV Nova v plánu postupně vyzpovídat všechny z nich. Dnes přišla řada na Moniku Babišovou, která si tak odbyla své první televizní interview v životě. Na Andreje Babiše mimo jiné prozradila, že už byl připraven svou kandidaturu vzdát.

Moniku Babišovou zpovídala na TV Nova moderátorka Bára Divišová. Když přišla řeč na kampaň jejího manžela, prozradila, jak to bylo s dlouhým rozhodováním, zda na nejvyšší ústavní funkci bude kandidovat. "Vzpomněla jsem si, když byl premiér a cestovali jsme spolu, spousta lidí za mnou chodila a říkala mi, že je chytrý a úžasný, a to byl pro mě impuls, že by do toho měl jít, protože jako politik je fakt skvělý," prozradila Babišová.

Expremiér byl však prý téměř rozhodnutý, že do kandidatury nepůjde. "Samozřejmě jsme mu to rozmlouvali a Andrej už byl trochu smířený s tím, že by se už stahoval," řekla manželka Andreje Babiše. Svěřila se také, že těžko nese lidi, kteří proti jejímu muži při kampani protestují a píší nenávistné komentáře. "Já to nenesu dobře, ale snažím se ty komentáře nečíst. Úplně jsem si odvykla, ale samozřejmě se tomu občas nevyhnu. On do toho šel dobrovolně, tak se s tím musí už nějak poprat," řekla Monika Babišová moderátorce.

Přiznala, že to, že její manžel bojuje o prezidentské křeslo, ovlivňuje samozřejmě i zbytek rodiny, stejně jako manželovi odpůrci. "Děti se s tím setkávají často. Frederik teď studuje v cizině, tak už je mimo. Vivi, ta to bude mít náročnější, protože studuje v Čechách MBA. Nějakým způsobem se s tím musí srovnat," pokrčila rameny.

Přiznala, že Babiš rozděluje společnost

Zajímavá také byla otázka, zda si myslí, že její manžel svým politickým stylem rozděluje společnost. Monika Babišová to v podstatě potvrdila. "Já nevím, jestli manžel rozděluje společnost. Je to silná osobnost. Klaus také rozděloval svým způsobem společnost, asi to k tomu patří," prohlásila.

Moderátorka se zeptala i na soud s Babišem, který právě probíhá kvůli údajnému zneužití dotace na Čapí hnízdo. "Nevnímáme to dobře, není to nic příjemného. Myslím, že pro nikoho by to nebyl dobrý zážitek. Bylo tam tolik novinářů, připadala jsem si jako vražedkyně, nikdy jsem u soudu nebyla, takže to byl zvláštní zážitek. Já se nebojím, že by to dopadlo špatně, protože jsem si jistá, že manžel nic neprovedl," myslí si choť bývalého premiéra, která u soudu odmítla vypovídat, o čemž z místa informoval reportér eXtra.cz.

Související články

Další články

Nejnovější kauzy