Trendy
válka na Ukrajině Survivor 2024 Iveta Bartošová Survivor 2024 - aktuálně

Zoufalý boj Céline Dion se zákeřnou nemocí. Trhá mi to srdce, říká sestra a promluvila o drsných příznacích

Zpěvačka Céline Dion razantně zhubla.
Zdroj: Profimedia
+ Dalších 6 fotografií
Zdravotní stav

Kanadská zpěvačka Céline Dion (55) již delší dobu bojuje se syndromem ztuhlého člověka. To znamená, že nemůže ovládat některé pohyby svého těla a nemá kontrolu nad svaly. Sestra zpěvačky Claudette promluvila pro 7 Jours o této nemoci a přiblížila i její současný zdravotní stav.

Ke konci loňského roku oznámila kanadská zpěvačka Céline Dion prostřednictvím sociálních sítí velmi znepokojivou zprávu. Zrušila celosvětové turné, v rámci kterého měla zavítat i do Prahy. A oznámila i důvod: trpí neurologickým autoimunitním onemocněním, zvaným stiff person syndrom (syndrom ztuhlého člověka, pozn. red.).

Choroba ovlivňuje pohybové schopnosti natolik, že se během záchvatů stává z člověka živá socha – člověk o sobě ví, ale nemůže ovládat své svaly, jak uvedl web CNN Prima News.

Sestra promluvila

Pro celou její rodinu je současná situace se Céline Dion těžkou záležitostí. „Nemá kontrolu nad svými svaly. Co mi trhá srdce, je fakt, že ona byla vždy disciplinovaná. Vždy tvrdě pracovala. Naše matka jí vždy říkávala: Uděláš to dobře, uděláš to pořádně. V našich i jejích snech je, aby se vrátila na scénu,“ uvedla sestra Céline Dion Claudette v rozhovoru pro 7 Jours.

V současné době Céline odpočívá a tráví čas v Las Vegas se svým dvaadvacetiletým synem René-Charlesem a třináctiletými dvojčaty Nelsonem a Eddym.

Filip Turek se tvrdě opřel do Fialy: ODS zradila svoje voliče a on je toho absolutní příklad

Související články

Další články

Nejnovější kauzy