Trendy
Výměna manželek 2024 válka na Ukrajině Survivor 2024 Kate Middleton

Zoufalá Vendulka utěšitelka prosí o pomoc: Přizabili ji dva pitbulové!

Eva Jeníčková
Zdroj: se souhlasem Eva Jeníčková
+ Dalších 6 fotografií
pomoc

Herečka známá jako Vendulka utěšitelka z Básníků Eva Jeníčková (58) prožívá náročné období. Před šesti lety se jí a režisérovi Viktorovi Taušovi (48) rozpadlo manželství a herečka se rozhodla odstěhovat do USA, kde ale zdaleka nežije americký sen. Jeníčkovou napadli před čtyřmi lety dva pitbulové a vážné zdravotní komplikace si nese dodnes. Léčba je navíc po finanční stránce velmi náročná, proto se rozhodla o svém příběhu otevřeně promluvit pro charitativní organizaci gofundme.com. Na další nutnou léčbu shání přibližně 1 200 000 korun.

Únor roku 2018 byl pro Evu Jeníčkovou osudným. Šla na procházku se svým pejskem ve Venice v Kalifornii, když do ní zezadu naběhli dva pitbulové a herečku povalili.

"Jeden mi přišpendlil levou nohu, druhý mě vystřelil do vzduchu, kde jsem se otočila a dopadla na pravý bok s levou nohou složenou pod pravou," promluvila o svém příběhu herečka na portálu charitativní organizace gofundme.com, na což jako první upozornil deník Blesk.

Majitelé psů nechali zraněnou ženu na místě ležet a se psy zmizeli. Eva byla v šoku, v slzách a pomalu odkulhala pryč. Pravdou je, že v té chvíli ani nepomyslela, že jí následky tvrdého nárazu způsobí vážné zdravotní poškození, které se později bude zhoršovat. Bohužel se dva roky potýkala s mynými diagnózami.

Lékaři jí nebyli schopni po všech vyšetřeních říci, co přesně s nohou má, a navrhli jí vyměnit kyčel. "Byl to hrozný pocit, protože jsem nechápala, proč by to bylo najednou takhle potřeba. Ale hlavně jsem cítila, že je to špatná cesta."

Eva málem skončila na vozíku

A její instinkt byl správný. Od nehody prošla rozsáhlou terapií a až pak narazila na lékaře, který jí dokázal pomoci.

"Měla jsem čtyři úplně natržené svaly v pravé kyčli. Střední hýžďový sval, který je hlavním nositelem tělesné hmotnosti, byl zcela odtržený a atrofovaný. Chirurg musel použít dárcovskou šlachu, aby jej znovu připevnil. Všechny tři hamstringy v zadní části nohy byly utržené a viseli doslova na vlásku ze spodní částí pánve."

Její lékař jí řekl, že jí během dvou let pomalu mizel hýžďový sval, což bylo pro tělo velmi náročné, a později se k tomuto problému připojily další zdravotní komplikace. Řekl také, že kdyby přistoupila k náhradě kyčelního kloubu, skončila by na invalidním vozíku.

Náročná léčba ji finančně zruinovala

Zdravotní stav Evy Jeníčkové se pomalu lepší, avšak náročná léčba ji finančně zruinovala, a tak se rozhodla využít pomoc charitativní organizace.

"Vždy jsem měla pocit, že se musím spoléhat jen sama na sebe. Ale tohle mě naučilo, že se zraněními a nemocemi to není vždy možné, zvláště ne s takhle rozsáhlými. Protože tady je potřeba každá pomoc, učí vás to pokoře a jste vděční za lidi, kteří se o vás starají, chápou vás a pomáhají jakýmkoli způsobem. Moc si toho vážím a miluji svou komunitu, svou rodinu a přátele," vysvětlila Jeníčková, která přes fond shání 50 tisíc dolarů (přibližně 1 200 000 korun).

Co dělat při jaderné havárii: Základní rada zní schovej se a zůstaň v kontaktu, říká Dana Drábová

Související články

Další články

Nejnovější kauzy