Trendy
válka na Ukrajině Survivor 2024 Iveta Bartošová Survivor 2024 - aktuálně

Zoo se vrací na obrazovky: Taclíkova smrt zamíchá kartami, Švandové kvůli tomu přeskočí

+ Další 2 fotografie

Zoo se po prázdninách vrací na obrazovky a rozhodně je na co se těšit. Rodinu Novotných před prázdninami potkala tragédie, když náhle tragicky skonal Eduard s tváří Marka Taclíka (50). Zasáhl tím mnoho lidí, nejvíce však maminku Sidonii v podání Jany Švandové (76), která se synovu smrt rozhodla vytěsnit tak, že se jednoduše vrátila o rok zpět v čase. Děj první epizody nové sezóny Zoo Švandová nastínila pro eXtra.cz spolu se svou seriálovou vnučkou Michaelou Pecháčkovou (19). 

Těsně před prázdninami jsme se v Zoo rozloučili s postavou Eduarda a tím i s hercem Markem Taclíkem. Sabina Laurinová alias Alice tak přišla o svého manžela, Michaela Pecháčková coby Sid o tatínka a Jana Švandová jako rázná Sidonie o syna. A právě ta poslední se s tím ne a ne smířit.

"Překvapil mě ten způsob, jakým Eduard zahynul. Neustále nám létal po světě, tak jsme čekali, že spadne letadlo, ale jel na ryby a bylo tsunami, které pro něj bylo osudné," přiznala redakci eXtra.cz herečka Jana Švandová.

O rok zpátky

S touto tragickou událostí se ne zcela vlastním přičiněním Sidonie vyrovná po svém. "Babička tak trochu ztratí pojem o čase, vrátí se zpět o rok a nemá tušení, že se něco děje," naznačuje děj Michaela Pecháčková a přiznává, že natáčet scény, kdy se babička vrací do starých kolejí, byla zábava. "Pozorovat Janu a Sabinu, jak se dohadují, pošťuchují a s elegancí se urážejí, je neuvěřitelné. Mám co dělat, abych se nesmála, protože ony jsou v tom skvělé, dávají si to a já se učím. Je to pro mě hezká škola," cení si svých starších hereckých kolegyň mladá herečka.

Vrchol všeho bude, když se Sidonie rozhodne poslat vnučku na studia do Los Angeles, snachu k doktorovi a začne se shánět po synovi. "Neví, že je jiný rok. Z té smrti měla takový šok, že se přenesla jinam. Pomohlo jí to ale v tom, že se dala dohromady s bratrem. Synův odchod Sidonii pomohl ke smíření s Raulem a dokonce se usídlila v jeho srubu na břehu rybníka," prozradila Jana Švandová další děj seriálu.

Pecháčková: Lítám tam jak motýl

Nejstabilnější se v tuto chvíli zdá být Sid, která musí zastat práci ve firmě i v zoo, zatímco se babička více a maminka méně hroutí. "Lítám tam jak motýl a nevidím konce a máma mě hlídá, abych spala a jedla. Klasická a milující máma. Musím přiznat, že když se mi čas od času nahrne několik věcí najednou, tak ten pocit dobře znám. Čas chybí a všeho je moc. Pak už jen zabírá kafe, a když se zadaří, tak spánek. Taky čokoláda," směje se Pecháčková a slibuje, že diváci se nudit rozhodně nebudou.

Nová sezóna seriálu Zoo startuje na TV Prima v úterý 29. srpna 2023 a sledovat ji můžete také na Prima+.

Související články

Další články

Nejnovější kauzy