Trendy
válka na Ukrajině Survivor 2024 Iveta Bartošová Survivor 2024 - aktuálně

Zoo odvysílá jubilejní 100. díl: Klus zachraňuje odkopnutou Burešovou

Dítě v seriálu často zastupuje panenka.
Zdroj: Se souhlasem TV Prima
+ Dalších 11 fotografií
VÝROČÍ

Do Zoo se s velkou vervou a novým přírůstkem vrátila Eva Burešová (29). Její dějová linka se soudcem v podání Roberta Urbana (36) je již sice bohužel pasé, na obzoru je ovšem Tomáš Klus (36), který se ukáže být dokonalou chůvou právě pro nejmladšího herce. Seriál Zoo je tu s námi již 100 dílů a pro tuto speciální událost TV Prima pro redakci eXtra.cz poskytla několik interních informací. Tipnuli byste, kolik se třeba vypotřebovalo takového laku na vlasy?

Herec Tomáš Klus se coby fotograf a proutník Filip Janda mění v Zoo k nepoznání. Z hazardního hráče závislého na alkoholu, který sklátil kdejakou sukni, je teď překvapivě dobrá chůva pro nový přírůstek, se kterým se z Bruselu vrátí Eva Burešová.

"Ve chvíli, kdy malého dostanu do ruky, přebírám za něj zodpovědnost. Je to ale, jako bych si hrál se svým dítětem. Díky tomu, že mám za sebou už tři takováto miminka, nemám pocit, že bych byl nějak nervóznější v momentě, kdy s ním hraju a kdy hraju s hereckým kolegou. Pro mě je to vlastně stejné, protože člověk se soustředí na to, aby byl v dané situaci co nejpřirozenější," popsal Klus, který podobnou proměnou prošel i v osobním životě, neboť jak přiznal, před jeho ženou Tamarou nebyl zrovna příkladem zodpovědnosti.

Zlomené srdce Evy Burešové

Viky se ze Zoo na nějakou dobu ztratila loni na podzim, kdy její postava odjela s dítětem na cestě a svou láskou soudcem do Bruselu. Tato linka byla přizpůsobena skutečnému těhotenství její představitelky Evy Burešové, která nechtěla rodit na place, a namísto toho se chtěla chvíli věnovat mateřství. Nyní je již ovšem zpět a trochu překvapivě bez Petra Kříže, kterého ztvárnil herec Robert Urban, s nímž se dávali dohromady prvních zhruba 64 epizod. Po velkém happy endu a vyznání lásky, nad kterým zaplesala srdce snad všech fanoušků, se Viky po půlroční pauze vrací se zlomenou vírou v lásku a chce se ujmout své práce ve firmě i v baru. Co ale s prckem?

A v tu chvíli nastupuje Janda! Když se Viky vrátila a zjistila, že je její byt obsazen sympatickým fotografem, nebyla z toho zrovna dvakrát nadšená, avšak brzy ovšem ocení jeho dovednosti s dětmi. Malý Péťa si zamiloval Filipovy písničkářské dovednosti a Viky tak může po večerech s klidem zpívat v baru. Peníze navíc totiž potřebuje.

V hlavní roli panenka

"To, jakou písničku hraju, je většinou dáno scénářem. Nějak to vyplývá ze situace a já se tím nechávám pohltit. Jednou se stalo, že jsem přijel pozdě domů a nestihl jsem se to naučit, tak mně bylo dovoleno, že mohu zahrát jednu svou písničku," prozradil Klus. Petra juniora ve skutečnosti hrají dva chlapečci, Matyáš a Viktor, a panenka, která nastupuje v okamžicích, kdy není třeba, aby bylo miminku vidět do tváře. "Nejsem si jistý, jestli ho to moje hraní na kytaru zrovna uklidňuje, ale rozhodně ho to zaujme. Pokud na něj není dítě zvyklé z domova, tak nevím, jestli se uklidní, ale každopádně ho uhrane a udrží na nějakou dobu pozornost," popsal situaci na natáčení Tomáš Klus.

Sečteno a podtrženo

V úterý 28. března ve 20:15 odvysílá TV Prima jubilejní stý díl tohoto oblíbeného seriálu a k této příležitosti nám poskytla pár čísel.

K natočení 100 dílů bylo vytvořeno 17 natáčecích plánů, což pro herce znamenalo, že na place strávili 343 natáčecích dní. Doposud herci natočili 4200 obrazů a autoři napsali na 12 000 stránek textu. V seriálu si dosud zahrálo celkem 572 herců, a to v hlavních i vedlejších rolích, a natočilo se přibližně 16 800 klapek.

V kostymérně byste našli na 2765 kostýmů a 327 párů bot. Na údržbu všeho se spotřebovalo na 225 litrů pracího gelu a 85 litrů aviváže.

A to nejzajímavější na závěr! V maskérně se už vypotřebovalo přes 36 litrů laků na vlasy, 3 litry make-upu, 1,6 l řasenky, 1 kg pudru, 9 litrů dezinfekce na štětce, 111 balení vlhčených ubrousků, 2555 kusů vlásenek a sponek a 136 balení papírových kapesníků.

Filip Turek se tvrdě opřel do Fialy: ODS zradila svoje voliče a on je toho absolutní příklad

Související články

Další články

Nejnovější kauzy