Trendy
válka na Ukrajině Survivor 2024 Iveta Bartošová Survivor 2024 - aktuálně

Žilková dala mamince přednost před Stropnickým: Prodloužila jí život, stálo ji to ale manželství

Veronika Žilková se svojí maminkou.
Zdroj: Hermina
+ Dalších 5 fotografií
návrat za maminkou

Čtvery Vánoce Veroniky Žilkové vystřídal smutek a slzy. Slavné herečce zemřela milovaná maminka Olga. Matka influencerky Agáty Hanychové tak po letošním rozvodu s diplomatem Martinem Stropnickým zažívá další osudovou ránu. Právě její stěhování v období covidu z Izraele zpět za starou maminkou do České republiky bylo možná jedním z mnoha důvodů, proč se manželství herečky a politika rozpadlo. 

Velký smutek u Žilkových

Známé herečce a zasloužilé matce Veronice Žilkové zasadil rok 2022 těsně před svým koncem další osudovou ránu. Ve věku osmadevadesáti let jí zemřela maminka Olga. O jejím skonu informovala na sociálních sítích vnučka Agáta Hanychová.

“Naše milovaná babička, prababička a maminka dnes odešla v klidu do nebe,” oznámila těhotná influencerka prostřednictvím svého Instagramu.

V době, kdy propukla pandemie koronaviru, byla Veroničina maminka jedním z důvodů, proč se známá herečka rozhodla vrátit zpět do své domoviny z Izraele, kam se společně se svým dnes již exmanželem Martinem Stropnickým a dcerou Kordulou odstěhovala.

Když se roku 2018 musel Martin coby velvyslanec České republiky odstěhovat do dalekého Izraele, slavná herečka neváhala obětovat svou kariéru. Společně s nejmladší dcerou se vydala za ním, aby stála po jeho boku a byla mu oporou.

Návrat z Izraele

Za pomyslným začátkem konce jejich víceméně šťastného manželství stála až pandemie koronaviru. Veronika, jejíž maminka byla tehdy v již velmi požehnaném věku, se na její naléhání vrátila zpět do naší země. V té době byla totiž její maminka těžce nemocná a potřebovala mít svou dceru co nejblíž u sebe. Bývalá hvězda pořadu Tele Tele od té doby žila s manželem odděleně a pouze čas od času se navštěvovali.

Původně jsem to odmítla, protože jsem netušila, jakých pandemie dosáhne rozměrů. Situace se ale změnila. Evropská unie zvažuje roční karanténu pro seniory, hranice se jen tak neotevřou a já mám v Praze maminku, které bude v květnu 96 let.

Moje místo je teď v Čechách. Vezmu si ji k sobě a zůstanu s ní, dokud mě bude potřebovat,“ řekla tehdy exkluzivně Blesku Žilková. "Potřebuje, aby s ní někdo byl. Nikdo jiný si ji vzít nemůže, protože mají nebo čekají děti, a maminka by byla ohrožena nákazou. Takže jsem si sama zvolila, že půjdu do domácího vězení za ní,“ vysvětlila Žilková.

Její rozhodnutí ihned opustit cizí zemi a vrátit se zpět za paní Olgou, která ji v té chvíli opravdu potřebovala, je zcela pochopitelné a každý soudný člověk by se v takové situaci zachoval stejně jako herečka, jež je sama matkou několika dětí, které se o ni jednou také budou muset postarat.

Zatímco ona se starala o svou maminku, za jejími zády se jí rozpadalo manželství. Definitivní rozhodnutí padlo letos, když jí Martin Stropnický prostřednictvím emailu oznámil, že ji již nemiluje. Paradoxně se tak podle informací Blesku stalo několik dní poté, co spolu strávili rodinnou dovolenou v Dubaji, kde byla i jejich dcera Kordula. Následně se ukázalo, že zatímco Žilková byla v Česku a kvůli nekončícím lockdownům se nemohla vrátit zpátky, on se sblížil se svou o 30 let mladší podřízenou Markétou Horňákovou. 

Filip Turek se tvrdě opřel do Fialy: ODS zradila svoje voliče a on je toho absolutní příklad

Související články

Další články

Nejnovější kauzy