Trendy
válka na Ukrajině Survivor 2024 Iveta Bartošová Survivor 2024 - aktuálně

Zemřela zpěvačka Anita Pointer: Držitelka Grammy prohrála boj s rakovinou

Anita Pointer.
Zdroj: profimedia
úmrtí

Do hudebního nebe odešla další legenda. Zpěvačka Anita Pointer, druhá nejstarší ze čtyř sester ze skupiny The Pointer Sisters, zemřela ve věku 74 let. Držitelka Grammy odešla obklopena svou rodinou ve svém domě v Beverley Hills v Kalifornii, informoval web BBC. Podle serveru NBC News prohrála Anita boj s rakovinou.

Rodina Anity Pointer, která zemřela na rakovinu, je naprosto zdrcena. "Nebe je s Anitou krásnějším místem," uvedli v prohlášení, jak píše BBC. A dodali, že je ztráta velmi bolí, ale těší je vědomí, že je Anita už zase se svou dcerou Jadou a sestrami June a Bonnie. Skupina se proslavila hity, jako například Jump (For My Love) a Fire.

Sestry začaly zpívat v raném věku v kostele  v kalifornském městě Oaklandu, v němž kázal jejich otec. Nejprve zformovaly duo sestry June a Bonnie, k nimž se později přidala Anita, která předtím pracovala jako sekretářka. Později se k The Pointer Sisters na čas přidala Ruth, nyní poslední ze sester, která ještě žije. Bonnie skupinu v roce 1979 opustila a vydala se na sólovou dráhu.

Grammy a chodník slávy

V roce 1973 vydala kapela debutové album, které neslo její jméno a na němž se mísí funk, soul a R&B. Průlomovým hitem alba se stala skladba Yes We Can Can, jež v době rasových nepokojů ve Spojených státech vyzývala k jednotě a toleranci.

V roce 1975 uskupení dostalo cenu Grammy za pěvecký výkon v country písni Fairytale. Ocenění zůstává raritou v žánru, kterému dominují bělošští interpreti. Skupina navíc získala hvězdu na Hollywoodském chodníku slávy v roce 1994, jak píše Variety.

Filip Turek se tvrdě opřel do Fialy: ODS zradila svoje voliče a on je toho absolutní příklad

Související články

Další články

Nejnovější kauzy