Trendy
válka na Ukrajině Survivor 2024 Iveta Bartošová Survivor 2024 - aktuálně

Zemřela Sally Ann Howes: Hvězdě Anny Kareniny nebo Mission: Impossible bylo 91

Ve věku 91 let zemřela herečka Sally Ann Howes.
Zdroj: Profimedia, koláž eXtra.cz
Úmrtí

V úctyhodném věku 91 let zemřela britsko-americká herečka Sally Ann Howes. Informaci přinesl zahraniční web The Times, který uvedl, že umělkyně zemřela 19. prosince a příčina úmrtí nebyla zveřejněna.

Herečka Sally Ann Howes zemřela 19. prosince, pouhé tři měsíce poté, co zemřel její manžel, s nímž byla osmačtyřicet let. Důvod její smrti není znám, jak informoval The Times. Podle dostupných informací ale byla ze smrti svého muže vemi nešťastná. Pár měl svatbu již v roce 1973 a společně žili v Americe.

Sally se poprvé objevila na plátně ve čtrnácti letech a byla na něm následujících šest desetiletí. V roce 1963 byla nominována na cenu Tony za nejlepší herečku v muzikálu Brigadoon.

Divadlo pro ni bylo vším

Na plátně se objevila třeba ve filmech Anna Karenina (1948) po boku herečky Vivien Leigh, v rodinné komedii Chitty Chitty Bang Bang nebo v britské verzi Popelky. Objevila se také v seriálech Mission: Impossible, Marcus Welby, M. D. či westernu The Virginian.

Její vášní však bylo divadlo. Na Broadwayi hrála například Elizu Doolittle v legendární My Fair Lady. „Bylo to absolutně nádherné, když jste v nejlepším představení, jaké kdy bylo napsáno,“ nechala se slyšet herečka v roce 2007.

Související články

Další články

Nejnovější kauzy