Trendy
válka na Ukrajině Survivor 2024 Iveta Bartošová Survivor 2024 - aktuálně

Zemřela Petra Březina Vašková (†34): Muzikálovou herečku zabila rakovina kůže

Petra Březina Vašková: Herečku (†34) zabila rakovina kůže
Zdroj: Se souhlasem Divadlo Broadway
+ Další fotografie

Muzikálová herečka Petra Březina Vašková v pouhých 34 letech podlehla rakovině kůže. O její smrti informovalo Divadlo Broadway. 

"Dnes nás zastihla smutná zpráva, že naše úžasná a vždy pozitivně naladěná kolegyně Petra Březina Vašková si své muzikálové role zahraje na divadelních prknech v oblacích," uvedlo divadlo na své facebookové stránce v pátek večer. "S Petrou jsme se pravidelně vídali v muzikálech Mýdlový princ, Trhák a Kvítek mandragory. Je nám to neskutečně líto a vyjadřujeme upřímnou soustrast rodině. Peťo, máme Tě rádi."

Petra Březina Vašková byla kromě účinkování v Divadle Broadway také členkou divadla Projekt 2. Milovníci muzikálů ji mohli vídat rovněž v Hudebním divadle Karlín či Hybernii.

Petru Březinu Vaškovou zabila rakovina

"S velkým zármutkem jsme přijali zprávu, že se naše milá kolegyně Petra Březina Vašková odebrala na štaci, kde jsou divadelní prkna nahrazena obláčky. Jsme smutní a je nám to neskutečně líto. Petra byla v našem trhákovském týmu od samého počátku. Vždy milá, stoprocentně připravená a profesionální. Péťo, máme Tě rádi. Přejeme Ti tam nahoru jen ty nejlepší vysněné role a věčný andělsky čistý hlas. Myslíme na Tebe. Dovolte nám vyjádřit upřímnou soustrast rodině," stojí na facebookové stránce divadelní produkce Trhák Musical.

Sama učila

Příčinou smrti mladé herečky byla rakovina kůže. "Peťo, co mi to děláš? Odešla jedna z mých nejtalentovanějšich studentek. Bylo jí pouhých 34 let. Měj se tam hezky,“ napsala na svém Facebooku muzikálová herečka a pedagožka Renáta Podlipská (54), která Petru učila. V komentářích pod svým smutným příspěvkem potom potvrdila, že za skonem sympatické Petry je zákeřná zhoubná nemoc. "Rakovina kůže, bylo to rychlý," konstatovala.

Petra sama také vyučovala, a to zpěv. Zájemcům nabízela výuku u sebe doma na pražském Újezdě.

Filip Turek se tvrdě opřel do Fialy: ODS zradila svoje voliče a on je toho absolutní příklad

Související články

Další články

Nejnovější kauzy