Trendy
válka na Ukrajině Survivor 2024 Iveta Bartošová Survivor 2024 - aktuálně

Zemřela hvězda z Dva a půl chlapa: Richard Lewis bojoval s Parkinsonem, nakonec ho zradilo srdce

Komik Richard Lewis.
Zdroj: Profimedia
+ Další 2 fotografie
úmrtí

Ve věku 76 let zemřel komik Richard Lewis. Ten se proslavil například účinkováním v sitcomu Larry, kroť se nebo svými stand-up scénkami nabitými černým humorem. Podle informací webu Deadline zemřel na srdeční infarkt. Tři roky ho navíc trápila Parkinsonova choroba.

Ve svém domě v Las Vegas zemřel v úterý 27. února legendární komik Richard Lewis. Podle informací webu Deadline utrpěl srdeční infarkt. „Jeho manželka Joyce Lapinsky děkuje za všechnu lásku, přátelství a podporu a v tuto chvíli žádá o soukromí,“ uvedl manažer Lewise Jeff Abraham.

V dubnu 2023 Lewis oznámil, že mu byla o dva roky dříve diagnostikována Parkinsonova choroba.

Úspěšný komik

Lewis se narodil v newyorském Brooklynu do židovské rodiny. Jeho otec pracoval jako dodavatel košer potravin a jeho matka byla herečka. V osmdesátých letech se z Richarda Lewise stal uznávaný komik. Objevil se třeba v oblíbeném sitcomu Larry, kroť se, Dva a půl chlapa nebo ve filmech Byl jednou jeden zločin či Bláznivý příběh Robina Hooda.

Na veřejnosti se komik objevoval pouze v černém oblečení. Kanál Comedy Central ho označil za jednoho z padesáti nejlepších stand-up komiků všech dob a získal také své místo v žebříčku magazínu GQ nejvlivnějších komediantů 20. století.

Filip Turek se tvrdě opřel do Fialy: ODS zradila svoje voliče a on je toho absolutní příklad

Související články

Další články

Nejnovější kauzy