Trendy
válka na Ukrajině Survivor 2024 Iveta Bartošová Survivor 2024 - aktuálně

Zemřela hvězda Rockyho: Herci Burtu Youngovi bylo 83 let, Sylvester Stallone je ztrátou kamaráda zdrcený

Zemřela hvězda Rockyho Burt Young.
Zdroj: Profimedia
+ Dalších 5 fotografií
Úmrtí

Ve třiaosmdesáti letech zemřela hvězda šesti filmů o Rocky Balboovi. Herec Burt Young, který hrál ve snímcích Paulieho, švagra Rockyho Balboa, podle informací webu The New York Times zemřel již 8. října.

Herec Burt Young zemřel ve třiaosmdesáti letech dne 8. října v Los Angeles. O jeho smrti jako první informoval web The New York Times. Co bylo příčinou úmrtí, to zatím není známo.

„Burt byl herec s obrovským emocionálním rozsahem. Dokázal by vás rozplakat i vyděsit k smrti,“ prozradila pro People jeho manažerka Lynda Bensky. Na svého kamaráda zavzpomínal i hvězdný herec Sylvester Stallone. Můj drahý příteli, Burte Youngu, byl jsi neuvěřitelný muž a umělec, mně i celému světu budeš moc chybět. RIP,“ napsal k fotografii, kterou dal na svůj Instagram.

Zářil v Rockym

Burt Young se nejvíce proslavil svou rolí v sérii o boxerovi Rockym Balboovi, kterého si zahrál Sylvester Stallone. Ve snímcích ztvárnil švagra Rockyho jménem Paulie.

Kromě toho si Burt zahrál i ve filmech Amityville: Počátek, Čínská čtvrť, Poslední útěk do Brooklynu, Tenkrát v Americe, Ultimátum, Gambler. V minulosti byl Burt nominován na Oscara za jeho roli Paulieho v prvním díle Rockyho. Od té doby si tuto roli zopakoval v každém filmu. Zároveň přiznal, že byl jediným hercem obsazeným v Rockym, který nemusel procházet konkurzem.

Filip Turek se tvrdě opřel do Fialy: ODS zradila svoje voliče a on je toho absolutní příklad

Související články

Další články

Nejnovější kauzy