Trendy
válka na Ukrajině Survivor 2024 Iveta Bartošová Survivor 2024 - aktuálně

Zemřela herečka Hana Brejchová. Se sestrou Janou se nikdy neusmířily. Ta o její smrti ani neví

Hana Brejchová jako Andula ve snímku Lásky jedné plavovlásky.
Zdroj: Se souhlasem Filmového studia Barrandov
+ Dalších 11 fotografií
Úmrtí

Sestra Jany Brejchové (84), Hana Brejchová (†77), je po smrti. Smutnou zprávu potvrdila její neteř Tereza Brodská deníku Blesk. Úmrtí rodina tajila několik dnů. Sestry Brejchové spolu několik let nemluvily a už se nikdy neusmíří. 

Herecký svět pláče, do nebe navždy odešla herečka Hana Brejchová, mladší sestra Jany Brejchové. „Já jsem se tuhle smutnou zprávu dozvěděla před pár dny od bratra. A bohužel vám ji mohu jen potvrdit,“ řekla neteř Tereza Brodská deníku Blesk.


Hana s Janou byly dlouhá léta rozhádané a nemluvily spolu. Její neteř Tereza se rozhodla, že smutnou zprávu své mamince nepoví. „Mamince to sdělovat nebudu. Dlouhá léta se s Hanou neviděly. Maminka je vážně nemocná a já nechci, aby jí tato zpráva ještě přitížila,“ podotkla.

Spor kvůli Formanovi

Za rozkmotření prý mohl režisér Miloš Forman, tehdy byl manželem Jany Brejchové. Svou manželku ale do svého filmu nikdy neobsadil, naopak její sestře Haně dal roli ve filmu Lásky jedné plavovlásky, tenkrát v roce 1965 jí bylo pouhých osmnáct let. Hana Miloše vždy platonicky milovala, vídali se a telefonovali si až do její smrti. Vždy byli ale jen dobří kamarádi a nic víc. Jana na svou sestru přesto hodně žárlila. Nedokázala jí odpustit, že jí "vyfoukla" hlavní roli.


„Uvědomuju si, že už sestru asi v životě neuvidím, že dřív Jana umře, ale je mi to opravdu jedno. Má, co chtěla. Já další vstřícný krok už dělat nebudu,“ citoval Hanu deník Blesk.

Filip Turek se tvrdě opřel do Fialy: ODS zradila svoje voliče a on je toho absolutní příklad

Související články

Další články

Nejnovější kauzy