Trendy
válka na Ukrajině Survivor 2024 Iveta Bartošová Survivor 2024 - aktuálně

Zemřel Andre Braugher: Herci z Města andělů, Dr.House nebo Brooklynu 99 bylo pouhých 61

Andre Braugher jako policejní kapitán Raymond Holt v seriálu Brooklyn 99.
Zdroj: Profimedia.cz
+ Dalších 12 fotografií
úmrtí herce

V pondělí ve věku 61 let náhle zemřel populární americký herec Andre Braugher, známý mimo jiné svou rolí policejního kapitána Raymonda Holta v seriálu Brooklyn 99. Úmrtí držitele ceny Emmy oznámila publicistka Jennifer Allen stanici CNN.

Andre Braugher si získal uznání diváků i kritiků svými působivými rolemi v populárních televizních seriálech, jako byl například Zločin v ulicích (Homicide: Life on The Street) nebo Brooklyn 99. Jeho kariéra začala v roce 1989 ve filmu Sláva (Glory) – v oscarovém snímku o jednotce černošských vojáků během občanské války po boku Denzela Washingtona ztvárnil citlivého vojáka.

Po úspěchu v tomto snímku následovala řada dalších významných rolí, mezi nimiž vynikla postava Jackieho Robinsona v televizním filmu The Court-Martial of Jackie Robinson a detektiva Franka Pembletona v seriálu Zločin v ulicích. Za tuto roli v roce 1998 Braugher získal svou první cenu Emmy. Další ocenění mu přinesla minisérie Povolání: Zloděj (Thief) z roku 2006, uvádí CNN.

Braugher si zahrál i ve slavném filmu Město andělů, či seriálech Dr. House nebo Kojak. 



Populární byl i na jevišti

Rodák z Chicaga absolvoval Stanfordovu univerzitu v Kalifornii a následně studoval na prestižní herecké akademii Juilliard. Během své kariéry se projevil nejen jako vynikající herec v televizi a filmu, ale rovněž se uplatnil na jevišti v rámci Newyorského shakespearovského festivalu.

Jak připomněla stanice BBC, jeho talentu si mohli všimnout i fanoušci animovaných filmů – svůj hlas propůjčil postavě zlotřilého Darkseida ve snímku Superman/Batman: Apokalypsa.

Filip Turek se tvrdě opřel do Fialy: ODS zradila svoje voliče a on je toho absolutní příklad

Související články

Další články

Nejnovější kauzy