Trendy
Výměna manželek 2024 válka na Ukrajině Survivor 2024 Kate Middleton

Zajímavosti o filmu Jak básníci neztrácejí naději: Hlavní hrdinka musela vypadat jako oscarová herečka

Michaela Badinková si kvůli roli musela obarvit vlasy.
Zdroj: Photo © Pluto Film & Video
film

Další díl Básníků v režii Dušana Kleina s názvem Jak básníci neztrácejí naději vehnal do náruče Štěpána Šafránka (Pavel Kříž) krásnou zrzečku, kterou ztvárnila Michaela Badinková. Často reprízovanou ságu si můžete připomenout již dnes v televizi. Navíc jsme pro vás připravili 6 zajímavostí, které jste možná o filmu dosud nevěděli.

  1. Ondřej Vetchý se již nechtěl zúčastnit pátého pokračování a režiséru Dušanu Kleinovi odmítl. Podle režiséra jeho negativní rozhodnutí přišlo až těsně před začátkem natáčení, což vedlo k dočasné rozepři mezi oběma. Nakonec byl do role Karase obsazen Lukáš Vaculík.
  2. Věra Koktová, která ztvárnila uklízečku, si v předchozím díle Jak básníkům chutná život (1987) zahrála referentku z ministerstva zdravotnictví. Není však řečeno, jestli se jedná o stejnou postavu, která změnila zaměstnání, nebo o zcela jinou osobu.
  3. Moderátor Leoš Mareš natočil svoje scény za 5 dní.
  4. Režisér Dušan Klein chtěl, aby si Michaela Badinková obarvila vlasy na zrz, neboť podle jeho představ měla hlavní ženská hrdinka vypadat jako Nicole Kidman.
  5. Michaela Badinková musela ve filmu jezdit na kolečkových bruslích, na kterých však v životě nestála. Trénovala tedy doma na balkoně.
  6. Při natáčení milostné scény se Michaela Badinková velmi styděla, protože to byla její první milostná scéna v životě. Režisér jí tedy povolil, že nemusí být úplně nahá, ale pouze ve spodním prádle.

Co dělat při jaderné havárii: Základní rada zní schovej se a zůstaň v kontaktu, říká Dana Drábová

Související články

Další články

Nejnovější kauzy