Trendy
válka na Ukrajině Survivor 2024 Iveta Bartošová Survivor 2024 - aktuálně

Zajímavosti k filmu Piráti z Karibiku: Truhla mrtvého muže. Štáb byl v ohrožení

Zajímavosti k filmu Piráti z Karibiku: Truhla mrtvého muže. Štáb byl v ohrožení
Zdroj: Walt Disney Pictures
+ Dalších 6 fotografií
zajímavosti

Piráti z Karibiku v čele s obávaným Jackem Sparrowem jsou klasika, kterou má ráda snad každá generace. Druhý díl Truhla mrtvého muže přináší opět dobrodružství, které hlavní hrdiny zavede k Bludnému Holanďanovi a Davymu Jonesovi. Co jste ale o snímku možná nevěděli?

Truhla mrtvého muže je druhým pokračováním slavné série Piráti z Karibiku. A v hodnocení o moc nezaostává za slavným prvním dílem. Na webu čsfd.cz má film slušných 75 %.

Dobrodružství Jacka Sparrowa tak ve druhém díle přináší podobně napínavou podívanou, jako v díle prvním. Zlomené prokletí Černé perly je dávno za ním, ale tentokrát musí mazaný pirát čelit se svou posádkou něčemu, o čem se jim možná ani ve snu nezdálo. Jack se totiž upsal krví děsivému Davymu Jonesovi, kapitánovi lodě Bludný Holanďan. A Sparrow samozřejmě nechce navždy sloužit obávanému vládci hlubin oceánu.

Na scéně se znovu objevil i Will Turner, který musel přerušit svatební plány s Elizabeth Swann a vyrazit Jackovi na pomoc. A potkal se s někým jemu velmi blízkým. Ve hře je také dávná legenda o Truhle mrtvého muže. Kdo ji najde,může ovládnout Davyho Jonese a celého Bludného Holanďana. V Karibiku je tak opět živo.


S každým filmem přichází řada zajímavostí a my vám představíme některé z nich. Například, když Jack Sparrow, kterého hrál Johnny Depp, sletěl ze schodů, jeho drahocenná lahev plná hlíny ale zůstala celá. Vyskočil proto na nohy a začal se Davymu Jonesovi posmívat. Ne všechny drzé urážky, které k herci Depp vyslal, byly ve scénáři. Svůj bujarý taneček s flaškou Depp improvizoval sám a překvapení ostatních členů posádky proto nebylo tak úplně hrané. Ve filmu byly zároveň použity vystřižené záběry Tortugy z prvního dílu

Boty Jacka Sparrowa mění barvu a jiné chyby ve filmu

Tento snímek provází také řada chyb při natáčení. Jedna z nich je, že Jack Sparrow mění v průběhu filmu barvu bot. Jednu chvíli má hnědé, poté zase černé. Ve scéně, kdy jsou posádka a Gibbs Will (Kevin McNally) v klesích z kostí, lze pak zaznamenat v jednotlivých záběrech měnící se polohu a výšku klecí. A když v českém dabingu guvernér Swan poprvé spatří lorda Becketta, nevěřícně řekne „Nožíř Beckett?“. Je to chybný překlad, slovo „Cutler“ je totiž Beckettovo křestní jméno.

Další zajímavosti najdete v galerii.

Bolestná zpověď Moniky Binias: S o 24 let mladším Petrem přišli o dítě. Bojovala i s tchyní

Související články

Další články

Nejnovější kauzy