Trendy
válka na Ukrajině Survivor 2024 Iveta Bartošová Survivor 2024 - aktuálně

Za dvě chybějící tečky dvojka pro prvňáčka: Podle učitelky udělala „hrubé chyby“

Žákyně.
Zdroj: Profimedia
Prvňáček

Ukázka špatného a demotivujícího hodnocení nemusí být pro žáky jen pětka. Líný Učitel na svém Facebooku ukázal fotografii domácího úkolu, který vypracovala prvňačka, jež má vývojovou dysfazii a asistentku. Nad dvě písmenka zapomněla dát tečky, jinak měla vše správně i krasopisně napsané, jenže učitelka na ZŠ v Brodci nad Jizerou si nebrala servítky a dala jí dvojku. Pod příspěvkem se ihned začaly rojit nechápavé komentáře.

Žákyně první třídy na Základní škole v Brodci nad Jizerou měla za domácí úkol opisovat jednoduchá slova jako "jíme" či "pije". Jenže podle učitelky se dopustila „hrubých chyb“, protože jí chyběly dvě tečky nad písmeny.

Fotografii ohodnoceného domácího úkolu přidal na sociální sítě profil Líný Učitel. Právě ten k popisku napsal:Žákyně je v první třídě, má 3. stupeň podpory, vývojová dysfazie s převahou recept. složky. Má asistentku. Zkřížená lateralita. A myslím, že se jí daří psát výborně. Který prvňáček má takové hezké a pečlivé písmo?“

Učitel má dávat zpětnou vazbu

Učitelka dala za domácí úkol žákyni dvojku. Komu připadá dvojka super, trochu se zamyslete. Jde přece o individuální práci se žáky, kdy učitel nemá chyby trestat, ale poskytovat zpětnou vazbu! Natož trestání chyb u domácího úkolu, kdy je žák odkázaný na sebe a svou kontrolu. Naopak učitel má posilovat odměnou to, co se povedlo, a předávat radost z dobře vykonané práce. A to se týká nejen integrovaných žáků, ale všech,“ nebere si servítky Líný Učitel.

Lidé v komentářích s tímto názorem souhlasí a učitelku odsuzují. To je vidět, jak jsou učitelé úplně odtržení od reality a jakéhokoliv vztahu a pochopení k jednotlivým dětem,“ píše jeden z nich.To je demotivující. Měla by povzbudit a pochválit, obzvlášť když je dítko s nevýhodou,“ nechal se slyšet další. Snaživá holčička a neempatický učitel,“ shrnul další komentující.

Související články

Další články

Nejnovější kauzy