Trendy
válka na Ukrajině Survivor 2024 Iveta Bartošová Survivor 2024 - aktuálně

Osudové lásky Terezy Maxové: Vztah s charismatickým tenistou z Dánska krachnul, štěstí našla u bohatého Turka

Topmodelka Tereza Maxová.
Zdroj: Herminapress
+ Dalších 5 fotografií
NAROZENINY

Jedna z nejúspěšnějších českých modelek Tereza Maxová dnes slaví 52. narozeniny. Se svým tureckým mužem žila v Monaku, pak se ale před časem vrátili do Prahy. A jak se svěřila pro Vlastu, jejímu muži se v naší metropoli líbí. Spokojené jsou i děti, kterým se velmi daří v jejich koníčcích.

Modelka Tereza Maxová pochází z Pardubic. Jako malá se se svými rodiči přestěhovala do Ústí nad Labem, kde chodila i na základní školu. Její další studijní kroky vedly do Prahy a po gymnáziu začala studovat Karlovu univerzitu. Studií však po dvou letech zanechala.

Úspěšná modelka Tereza Maxová

Kariéru modelky nastartovala těsně před sametovou revolucí, když společně s kamarádkou Evou Herzigovou odjela do Paříže. Konkurzu francouzské modelingové agentury se zúčastnila ve svých sedmnácti letech. Její kariéra se rychle rozjela, Maxová začala spolupracovat s řadou slavných fotografů a zdobila titulky mnoha prestižních módních časopisů.

Krásná blondýnka však nemyslí jen na sebe, ale pomáhá i osamělým dětem přes Nadaci Terezy Maxové, kterou založila na konci devadesátých let.

Muži Terezy Maxové

Modelka byla dvakrát vdaná, poprvé za tenistu Frederika Fetterleina, se kterým má syna Tobiase. I ten se vydal do světa modelingu, ovšem jeho ambice jsou jinde. Studuje v Anglii historii a archeologii, čemuž by se chtěl v budoucnu také věnovat.

Podruhé řekla Maxová své ano tureckému podnikateli Burakovi Oymenemu, se kterým má dceru Mínu a syna Aidena. Společně žili dlouhá léta v Monaku, nedávno se však Maxová s rodinou vrátila do rodné vlasti.

„Manželovi se v Praze hrozně líbí a děti jsou ve škole spokojené. Dělají tu koníčky, dokonce velmi úspěšně. Mina nedávno vyhrála zlatou medaili v tanci, takže se musím takto pochlubit," prozradila Maxová pro web Vlasta.

Neteř Terezy Maxové se dala na modeling

Manželé mají mnoho společného a také uznávají stejné hodnoty. „Je to asi otevřenost, upřímnost, vidět věci z té lepší stránky. Chceme možná i změnit svět v lepší místo. Staráme se o to, co se děje okolo nás, o druhé lidi. Respektujeme se. Dáváme si prostor. Nesnažíme se změnit jeden druhého. Učíme se jeden od druhého, rádi spolu cestujeme a objevujeme svět. Není mezi námi moc rozdílů. Jsme si podobní a v tom, v čem jsme jiní, se doplňujeme. Máme rádi svůj blízký okruh přátel a jsme rádi s rodinou,“ prozradili v rozhovoru pro web Vogue.

Na kariéru modelky se vydala i Terezina neteř. „Ona je úplně jiná než já. Je taková klidná, nikam nespěchá, spíš si to užívá. Je mladinká, je jí šestnáct let. A samozřejmě ještě studuje," dodala Maxová.

Filip Turek se tvrdě opřel do Fialy: ODS zradila svoje voliče a on je toho absolutní příklad

Související články

Další články

Nejnovější kauzy