Trendy
Výměna manželek 2024 Sedm schodů k moci válka na Ukrajině Survivor 2024

Z MasterChefa 2021 přímo do cirkusu: Charismatický kuchtík Tomáš je z kola ven, má ale nevšední plán

+ Další 4 fotografie

Máme za sebou další napínavý díl oblíbené kulinářské soutěže MasterChef Česko 2021. Velkým překvapením dnes bylo vypadnutí hned dvou hráčů. Rozloučili jsme s Marianem, ale také s největším sympaťákem letošního ročníku Tomášem. Ten jde nyní zkusit své štěstí v cirkusu, a to není rozhodně zdaleka všechno. 

Charismatický Tomáš Zejda se do MasterChef Česko probojoval přes dahl z červené čočky, které okouzlilo Přemka Forejta, jenž si ho vzal do svého týmu.

"Za mě to bylo skvěle dochucený, já si dokážu představit si sednout a sníst to celé. Nevím. Myslím si, že umíte zabojovat, a proto vás chci do týmu," zaznělo od Přemka Forejta.

Dnešní díl se ale stal Tomášovi osudným a vaz mu nakonec zlomil dort, nejobávanější disciplína kuchyně MasterChef Česko. Nakonec nebyl Tomáš jediný a soutěž v druhé výzvě opustil ještě Marian.

Tomáš se ovšem z vypadnutí ze show MasterChef Česko vzpamatoval a dál si plnil své sny. Cyklista, který je, jak sám říká, spíše hlavou dolů než na zemi, dostal nabídku, jež se neodmítá. A tou je německý cirkus.

Z MasterChefa přímo do cirkusu

"Můj život byl vždy tak trochu kočovný, víc jsem byl v autě nebo letadle než na nějakém jednom místě. Nabídka, která se neodmítá, proto balím vše potřebné a stěhuji se s rodinou do Německa. Čeká nás kolem 150 vystoupení během prvního půl roku, poté se uvidí, co dál. Osmdesát artistů z 12 zemí, bude to skvělá show a nemohu se dočkat, už uvidím špičkové výkony a poznám nové lidi,vypráví Tomáš Zejda o své nové pracovní zkušenosti v německém cirkusu FLIC FLAC.

Mezi tím, než se Tomáš odstěhoval z Čech a přidal se k německému cirkusu, si ještě po vypadnutí splnil další sen: zdoláni hory Kilimandžáro, 5895 m.n.m., nejvyššího vrcholu Afriky.

"Kvůli soutěži MasterChef Česko jsem musel tento svůj projekt odložit, vyplatilo se a já se probojoval do TOP 16. Když si vezmu něco do hlavy, nejede přes to vlak, takže jak se naskytla první šance vyrazit do Afriky, měl jsem hodně rychle sbaleno. Bylo to podobné jako MasterChef, skok do neznáma a velké očekávání, jak to dopadne," popisuje Tomáš.

"Po několikadenním výšlapu jsme horu nějakým zázrakem zdolali a pak za odměnu celou sjeli na kolech. Jeden z největších zážitků, jaký jsem zažil, i když vaření svíčkové také nebylo úplně zadarmo. Natočili jsme dokument, se kterým v listopadu a prosinci budeme objíždět česká města,“ dodává Tomáš Zejda.

Související články

Další články

Nejnovější kauzy