Trendy
válka na Ukrajině Survivor 2024 Iveta Bartošová Survivor 2024 - aktuálně

Yellowstone s Costnerem míří na české obrazovky: Nejsledovanější seriál současnosti láká na Divoký západ a hvězdná jména

Snímek ze seriálu Yellowstone.
Zdroj: se souhlasem Paramount Network
+ Dalších 11 fotografií
seriál

Fanoušci Kevina Costnera, ale i milovníci atmosféry westernů a historických snímků budou mít skvělé zážitky. Na české obrazovky míří jeden z nejpopulárnějších amerických seriálů Yellowstone v hlavní roli s oscarovým hercem, který zazářil v Osobním strážci či Tanci s vlky. Kromě něj uvidíte i Kelly Reilly, Michaela Nouriho (Flashdance) či fešáka Lukea Grimese ze série Padesát odstínů, jak uvádí web ČSFD.

Původní dramatický seriál zachycuje rodinu Duttonových v čele s Johnem Duttonem, která ovládá největší dobytčí ranč ve Spojených státech. Uprostřed měnících se aliancí, nevyřešených vražd, starých ran a těžce získávaného respektu je ranč v neustálém konfliktu se svými sousedy – rozrůstajícím se městem, indiánskou rezervací a prvním americkým národním parkem. Hlavní role v seriálu Yellowstone se ujal oscarový herec, oceňovaný producent, režisér a hudebník Kevin Costner.

"Yellowstone se ve Spojených státech rychle stal vlajkovou lodí mezi seriály vlastní tvorby Paramount Network. Právě tam odstartovala jeho pátá série, která s 12,1 miliony diváků překonala veškeré rekordy," řekl redakci eXtra.cz Viktor Hetyei, Paramount Brand Director, CEE. "Seriál je nedílnou součástí značky Paramount Network i na mezinárodní scéně a věříme, že díky svému filmovému stylu perfektně zapadne do nedávno zavedeného filmového slotu na českém kanálu Paramount Network a stejně jako na dalších zahraničních trzích se i v České republice stane stálou součástí vysílacího schématu," dodal.

Oceňovaný seriál

Za úspěchem seriálu, jehož oblíbenost u diváků s každou další sérií stoupá a start nejnovější páté řady si na podzim loňského roku nenechalo ve Spojených státech ujít přes 12 milionů diváků, stojí kombinace nádherných přírodních scenérií, napínavého děje a vynikajícího hereckého obsazení. Scénáře a režie se ujal Taylor Sheridan, který stál u úspěšných filmů jako například Wind River nebo Odporná hra.

Neuvěřitelná obliba Yellowstonu ve Spojených státech měla za následek vznik hned dvou navazujících seriálů, oba však v ději svého původce předcházejí. Prozatím desetidílný titul s názvem 1883 byl uveden předloni na podzim, jeho pokračování se jménem 1923 pak v prosinci loňského roku. Yellowstone, který byl nominován na nespočet cen, se zatím dočkal pěti sérií a celkem 53 epizod. Diváci se na českém kanálu Paramount Network dočkají prozatím dvou řad o celkem devatenácti dílech. Na ČSFD získal seriál hodnocení již 85 %.

Seriál poběží každé pondělí od 13. února ve 20.00 na kanále Paramount Network.

Filip Turek se tvrdě opřel do Fialy: ODS zradila svoje voliče a on je toho absolutní příklad

Související články

Další články

Nejnovější kauzy