Trendy
Výměna manželek 2024 válka na Ukrajině Survivor 2024 Kate Middleton

Winona Ryder překročila 50: Po rozchodu s Johnnym Deppem padla na dno

Winona Ryder překročila 50: Po rozchodu s Johnnym Deppem padla na dno
Zdroj: Profimedia.cz, koláž: eXtra.cz
+ Další 4 fotografie
NAROZENINY

Čas letí a americké herečce Winoně Ryder je už padesát. Na přelomu 80. a 90. let jí padaly filmové nabídky k nohám, pak ale přišel útlum a ve svých dvaceti letech začala bojovat s úzkostmi, depresemi a nespavostí. Teď je ale opět na vrcholu a zase září v mysteriózním seriálu Stranger Things.

Herečka Winona Ryder vyrůstala se dvěma sourozenci. Dětství však neměla nejlehčí kvůli šikaně, se kterou se dlouhodobě potýkala. To se změnilo až v jejích deseti letech, kdy se s rodinou odstěhovala jinam.

Winona Ryder a Johnny Depp

O rok později se stala členkou divadelní konzervatoře American Conservatory Theatre a ve čtrnácti letech si ve snímku Lucas odbyla svou filmovou premiéru. O dva roky později se objevila ve filmu Beetlejuice od režiséra Tima Burtona, kde sehrála roli sebevražedné teenagerky Lydie Deetz.

Dva roky na to přišla další velká role ve Střihorukém Edwardovi, ve kterém si zahrála po boku Johnnyho Deppa. Ti dva si padli do oka a o půl roku později už ji Depp požádal o ruku. Láska to byla velká jako trám a charismatický herec si dokonce na svém rameni nechal vytetovat nápis Winona Forever. Jenže nic netrvá věčně.

Winona Ryder měla deprese

Po třech letech jejich vztah skončil. Ukončila ho samotná Winona Ryder, protože cítila, že ze vztahu nedostává to, co by potřebovala. Jenže se trápila i nadále, měla úzkosti, deprese, trpěla nespavostí a dokonce i kleptomanií. Zašlo to až tak daleko, že musela vyhledat odbornou pomoc.

„Můj krátký pobyt na psychiatrické léčebně, když mi bylo 20 let, je pro mě stále živou vzpomínkou. Byla jsem přepracovaná a unavená, příliš unavená na to, abych spala. Byla jsem opravdu ve špatném stavu. Nespavost a záchvaty úzkosti, kterými jsem roky trpěla, mě vypínaly, ochromily. Vzpamatovávala jsem se z dlouhého a obtížného odloučení od svého první partnera a narazila jsem na dno, řekla Winona v rozhovoru pro The New York Times.

Stranger Things

Herečka s uhrančivýma očima se však dokázala oklepat a natočila nespočet úspěšných snímků, mezi které patří kultovní film Jima Jarmusche Noc na Zemi z roku 1991, Drákula, Věk nevinnosti, Star Trek, Černá labuť nebo seriál Stranger Things. Winona Ryder je i držitelkou Zlatého glóbu a od roku 2000 má svou hvězdu na hollywoodském chodníku slávy.

Herečka, která je známá také svou pravidelnou účastí v kampaních pro boj s rakovinou, měla po svém boku už několik mužů, ale vdaná stále není. Dlouhou dobu už se ale objevuje po boku designéra Scotta Mackinlayho, se kterým je šťastná. Sama se však svěřila s tím, že samotná svatba pro ni není důležitá.

Co dělat při jaderné havárii: Základní rada zní schovej se a zůstaň v kontaktu, říká Dana Drábová

Související články

Další články

Nejnovější kauzy