Trendy
válka na Ukrajině Survivor 2024 Iveta Bartošová Survivor 2024 - aktuálně

Vztah s trenérem jí svědčí: Kvitová před Wimbledonem ovládla turnaj v Eastbourne

Petra Kvitová a její kouč a zároveň přítel Jiří Vaněk.
Zdroj: Profimedia
+ Další fotografie
Tenis

Tenistka Petra Kvitová přehrála na turnaji v Eastbourne Jelenu Ostapenkovou a získala 29. titul v kariéře. Vítězně se tak naladila na nadcházející Wimbledon. Češka získala svůj první titul po více než roce, když lotyšskou obhájkyni titulu porazila ve dvou setech v poměru 6:3 a 6:2. Zdá se, že vztah Kvitové s jejím koučem Jiřím Vaňkem jí jenom prospívá. 

Petra Kvitová do turnaje v Eastbourne vstupovala jako nasazená čtrnáctka, oproti své soupeřce na tom byla o 6 míst hůř. Ukázalo se však, že dvaatřicetiletá rodačka z Bílovce hraje v mnohem lepší formě než o sedm let mladší Lotyška Jelena Ostapenková. Ta v boji o trofej předvedla matný výkon, zatímco Češka většinu zápasu dominovala.

Kvitová si na cestě do finále hned ve třech zápasech v řadě nenechala prolomit podání a v posledních dvou duelech čelila pouze jednomu brejkbolu. V boji o titul však byla nucena odvracet hned pět. O tom, že cesta za vítězstvím nebyla úplně hladká, svědčí například maratonská dvanáctiminutová hra ve druhém setu za stavu 2:1.

Naladila se na Wimbledon

Nakonec ale Lotyška Kvitovou příliš netrápila. Česká lvice se navíc mohla opřít o jistou hru, což dokládá pouze 12 nevynucených chyb z její strany. Nakonec tak po hodině a osmnácti minutách mohla převzít svůj první singlový titul od triumfu v Dauhá v březnu 2021. Nejdůležitější je ale to, že se dokázala parádně naladit na oblíbený Wimbledon, kde v minulosti dvakrát triumfovala.

"Jsem ráda, že se to podařilo a že máme konečně z této sezony nějakou trofej. Naposledy jsem zde ve finále prohrála, ale tentokrát jsem šťastnější. Byl to těžký zápas. Chci pogratulovat i Jeleně, která tu vedle dvouhry hraje také čtyřhru. Těší mě, že mohu hrát zase na trávě," citoval Kvitovou portál Sport.cz.

Partnerství s Vaňkem jí svědčí

Vítězstvím v turnaji a ziskem 29. titulu navíc zavřela ústa všem pochybovačům. Kvitová totiž na začátku sezóny předváděla matné výkony a řada fanoušků ji už považovala za hráčku za zenitem. Někteří navíc kritizovali její spojení s trenérem Jiřím Vaňkem, se kterým má milostný vztah. Ten ale, jak se zdá, jí naopak prospívá. Tak snad to ještě potvrdí na nadcházejícím Wimbledonu.

Tenistka vztah poprvé veřejně přiznala minulý rok v srpnu, kdy už o tom většina lidí věděla. O milostném vzplanutí se spekulovalo už od roku 2020, kdy kouč u své svěřenkyně přespával. "Někdy se to tak prostě vyvine. Tak dlouho nás všichni dávali dohromady, tak dlouho se nás všichni ptali, až se z nás stal pár," řekla Kvitová loni v rozhovoru pro Blesk.cz.

Bolestná zpověď Moniky Binias: S o 24 let mladším Petrem přišli o dítě. Bojovala i s tchyní

Související články

Další články

Nejnovější kauzy