Trendy
válka na Ukrajině Survivor 2024 Iveta Bartošová Survivor 2024 - aktuálně

Unikátní výstava šatů ze StarDance. Vondráčková, Leichtová i Švandová ukázaly róby, ve kterých zářily na parketě

Výstava šatů ze StarDance.
Zdroj: Koláž eXtra.cz/Pavel Dvořák
+ Dalších 27 fotografií
Výstava

Herečky Kristýna Leichtová (38), Jana Švandová (76) nebo třeba zpěvačka Helena Vondráčková (76) byly hvězdami výstavy s názvem Šaty. Nově otevřená expozice v Galerii Tančící dům představila přes 80 kostýmů z oblíbené taneční show StarDance, která se vysílá již od roku 2006. Výstavu si nenechala ujít ani redakce eXtra.cz a na fotografie z akce se můžete podívat v galerii.

Taneční show StarDance si drží popularitu již od roku 2006 a každý rok přinese noblesní podívanou. Není proto divu, že v Galerii Tančícího domu vznikla výstava s názvem Šaty, která ukáže přes osmdesát kostýmů z oblíbené soutěže.

Slavnostní otevření výstavy si nenechaly ujít třeba herečky Kristýna Leichtová, Jana Švandová, Jitka Asterová nebo zpěvačka Helena Vondráčková. S výjimkou Asterové navíc všechny spojovalo to, že si v minulosti ve StarDance zatančily. Na otevření výstavy všechny dámy rozdávaly úsměvy na všechny strany a bylo vidět, že si akci užívaly plnými doušky.

Ve StarDance jsou kostýmy šité na míru

Kostýmy jsou velmi důležitou součástí tanečního vystoupení a jsou vždy perfektně zdobené a ušité na míru každému tanečníkovi. Momentálně kostýmy navrhuje Roma Šolc, otěže přitom převzal po kostýmní výtvarnici Tatianě Kovaříkové. „Jde o větší výtvarné propojení párů s hudbou i choreografií, aby vše tvořilo ucelené číslo. Kostýmem podtrhuji náladu a charakter tance. Pokud tedy pár tančí smutný valčík, jsou i jejich šaty smutné, naopak při veselém jivu jsou veselé. Doufám, že se to divákům líbí,“ řekl Šolc v rozhovoru pro Novinky.

„Expozice, která potrvá od 10. listopadu do 25. února, nabídne ve dvou patrech domu přes osmdesát oděvů dvaceti dvou slavných účinkujících, jako třeba Dany Batulkové, Marie Doležalové nebo Ondřeje Brzobohatého,“ uvedli pořadatelé pro eXtra.cz.

Na fotografie z výstavy, kde nechyběla redakce eXtra.cz, se můžete podívat v galerii.

Filip Turek se tvrdě opřel do Fialy: ODS zradila svoje voliče a on je toho absolutní příklad

Související články

Další články

Nejnovější kauzy