Trendy
válka na Ukrajině Survivor 2024 Iveta Bartošová Survivor 2024 - aktuálně

Vrah z Psycha byl zvrhlý i v soukromí: Zapletl se s vlastní matkou a vysnil si smrt otce

Anthony Perkins z filmu Psycho: Zapletl se s vlastní matkou a vysnil si smrt otce
Zdroj: 1960 Paramount Pictures
+ Další fotografie
VÝROČÍ ÚMRTÍ

Americký herec Anthony Perkins  (†60) zemřel téměř před třiceti lety. Zanechal za sebou však silný odkaz v podobě Hitchcockova mrazivého hororu Psycho, ve kterém ztvárnil hlavní roli. Perkinsův život byl podle serveru Factinate však velmi podivný. Nakonec zemřel na AIDS a tragicky dopadla i jeho bývalá manželka, která zemřela během teroristických útoků v New Yorku.

Herec Anthony Perkins měl velmi zajímavé dětství. Už jako malý velmi žárlil na svého otce a herce Osgooda Perkinse. Přál si, aby zemřel a on by tak mohl mít matku jen pro sebe.

Měl Anthony Perkins vztah se svou matkou?

Jeho velmi zvláštní přání se nakonec vyplnilo velmi brzy. Perkins si už však v pěti letech připoutal svou matku tak těsně, že jejich vztah měl časem blíže k tomu mileneckému než příbuzenskému.

V patnácti letech začal vystupovat na divadelních prknech, studium ale kvůli nabídkám z Hollywoodu nedokončil.

Na začátku vystupoval v divadlech, v roce 1953 se poprvé objevil i ve filmu, zahrál si ve snímku Herečka a poté debutoval také na Broadwayi.

Anthony Perkins v hororu Psycho

Potom si zahrál v mrazivém hororu Psycho, ve kterém podivínský provozovatel motelu vraždil ženy v převleku za svou zesnulou matku. Dosud spíše plachý mladík získal na popularitě, lidé si ho však začali spojovat s psychopatem, a aby toho nebylo málo, tak se provalil také jeho podivínský vztah s matkou. Perkins se následně zhroutil a musel vyhledat odbornou psychiatrickou pomoc.

V době, kdy horor natáčel, neměl ještě žádnou sexuální zkušenost s ženami, zato se v té době údajně stýkal s muži. Ve svých 39 letech však zažil románek s herečkou Victorií Principal a o dva roky později do toho praštil s fotografkou Berry Berenson, která byla o šestnáct let mladší a s níž byl až do své smrti. Společně měli dva syny.

Anthony Perkins zemřel na AIDS

Anthony Perkins zemřel předčasně ve svých 60 letech. Měl AIDS, což však před veřejností dva roky tajil, protože se bál, že už by si v herecké branži neškrtl.

Jeho žena se od něj nenakazila, ale taky nikdy nepátrala, kde Perkins k této nemoci přišel. Berry Berenson však přežila svého manžela o pouhých devět let. Stala se totiž obětí teroristického útoku z 11. září roku 2001. Tehdy cestovala v jednom z letadel American Airlines, které narazilo do jedné z věží Světového obchodního centra v New Yorku.

Bolestná zpověď Moniky Binias: S o 24 let mladším Petrem přišli o dítě. Bojovala i s tchyní

Související články

Další články

Nejnovější kauzy