Trendy
válka na Ukrajině Survivor 2024 Iveta Bartošová Survivor 2024 - aktuálně

Vojtěch odtajnil start očkování třetí dávkou: Začne se od 20. září

Kdy začne očkování třetí dávkou: Vojtěch prozradil termín
Zdroj: Profimedia
očkování

Třetí dávkou vakcíny proti covidu-19 se budou lidé moci očkovat od 20. září, nejméně osm měsíců po své poslední dávce. Pokračovat v přeočkování se bude i příští rok, řekl v pondělí po jednání vlády ministr zdravotnictví Adam Vojtěch (za ANO). Vláda podle něj vzala na vědomí podmínky, které dnes schválila Rada vlády pro zdravotní rizika.

Vláda dnes zveřejnila datum, od kdy se začne očkovat třetí dávkou proti covidu-19. Podle ministra zdravotnictví Adama Vojtěcha to bude od 20. září. Zároveň musí být odstup od předchozího očkování nejméně osm měsíců. Pokračovat v přeočkování se pak bude podle ministra i příští rok. Vláda podle něj vzala na vědomí podmínky, které dnes schválila Rada vlády pro zdravotní rizika.

"Od 10. září budou lidé, kterých se to týká, dostávat upozornění, nejčastěji SMS, že mohou tuto možnost využít. Buď u svého praktického lékaře, nebo rezervací v systému na některém z očkovacích míst," uvedl ministr.

Doporučeno je očkování zejména lidem, kterým hrozí při nákaze vyšší riziko, tedy starším 60 let. Podle Vojtěcha se ale budou postupně očkovat i ostatní.

Bolestná zpověď Moniky Binias: S o 24 let mladším Petrem přišli o dítě. Bojovala i s tchyní

Související články

Další články

Nejnovější kauzy