Trendy
válka na Ukrajině Výměna manželek 2024 Victoria Velvet Survivor 2024 - aktuálně

Vnučka Mekyho Žbirky bojuje o život. Našli ji v otřesném stavu v kaluži krve, podstoupila několik operací mozku

Česko-slovenský hudebník Miro Žbirka.
Zdroj: Profimedia
Předchozí Další
+ Další 4 fotografie
záhada

Rodinu slavného slovenského zpěváka Mekyho Žbirky postihla velká tragédie. Podle informací webu pluska.sk umělcova nevlastní vnučka utrpěla za zatím nevyjasněných okolností vážná zranění, kvůli nimž musela podstoupit hned tři operace mozku. Celý případ již řeší tamní policie. 

Šokující nález

S těžkou situací se musí vyrovnávat rodina zesnulého zpěváka Mekyho Žbirky. Podle informací webu pluska.sk se jeho nevlastní vnučka Dominika nachází ve vážném stavu v nemocnici.

Dvaatřicetiletá žena byla nalezena v kaluži krve s těžkými poraněními v oblasti hlavy. Ve zbědovaném stavu ji našli v podjezdu v Novém Městě nad Váhem. Lékaři rozhodli, že je nutné, aby podstoupila okamžitou operaci mozku, po níž bylo nutné provést ještě další dva zákroky.

Dominika již necelé tři týdny bojuje o život na nemocničním lůžku. Nyní je v péči lékařů v Bratislavě, kam byla převezena z trenčínské nemocnice a kde také absolvovala poslední chirurgický zákrok. Její stav se ale nezlepšuje a lékaři rodinu upozornili, že musí počítat se vším. "Ano, máme počítat s horší možností," řekla webu její sestra Sarah. Dominika je podle slov lékařů sice ve stabilizovaném, ale přesto velmi vážném stavu a stále ještě není při vědomí. Mladá žena utrpěla kromě otoku a krvácení do mozku i utržení sleziny, propíchnutí plíce a zlomeninu klíční kosti a obratle.


Pátrání na vlastní pěst

K dosud stále neobjasněnému úrazu došlo 1. května v brzkých ranních hodinách v Novém Městě nad Váhem. Do incidentu zatím nevnesla mnoho světla ani policie, která pouze uvedla, že se případem zabývá. "Policie začala trestní stíhání ve věci přečinu ublížení na zdraví. Vzhledem k probíhajícímu vyšetřování zatím nebudeme poskytovat další informace," řekla policejní mluvčí Katarína Kuzmová. "Udělala jsem víc než policie. Ta se dostala jen ke kamerám, já našla svědky, s kým Dominika byla a s kým mluvila až do chvíle, než ji našli," prozradila Sarah.

Dominičina rodina, která se sama pustila do pátrání, je přesvědčena, že se nejednalo o pokus vzít si život. "Nikdy by nespáchala sebevraždu. Moje sestra se má tak ráda, že by to neudělala, v životě by se nezabila. Nikdy," míní sestra mladé ženy.

Do Nového Města na Váhem měla Mekyho nevlastní vnučka dorazit již poslední dubnový den ve společnosti svého manžela, s nímž měla navštívit kamarádovu oslavu. Od té doby byla bývalá slovenská reprezentantka ve sportovní kanoistice pro rodinu "nezvěstná". "Prý měla jít do automatu pro lahev a pak zmizela. Ten její kamarád si myslel, že šla na vlak," řekla Sarah webu Nový Čas.

Bandurko odkryl nejdrsnější hádku Survivoru: Šílený řev, nevěděli jsme, o co jde, vzpomíná

Související články

Další články

Nejnovější kauzy