Trendy
Ano, šéfe! Zrádci 2025 Love Island 2025 Volby 2025

Vladimír popsal drsné natáčení Ano, šéfe! Podpásovka od štábu měla dohru

+ Dalších 18 fotografií

Mladoboleslavská restaurace Asie nabízí jedinečná jídla s dlouholetou tradicí. Podnik, založený v roce 1971, patří mezi nejstarší asijské restaurace, které vznikly ještě za dob Československa. Redakce eXtra.cz si tento téměř historický klenot nemohla nechat ujít. Majitel Vratislav Navrátil při rozhovoru zavzpomínal na natáčení Ano, šéfe! a prozradil, jak se restauraci daří dnes.

Retro restauraci Asie provozuje sympatický Vratislav Navrátil se svou partnerkou Marcelou. Dvojice se dokonce v podniku seznámila a je pro ně srdcovou záležitostí. Podnik má za sebou dlouholetou historii, ale v současné době bojuje s nízkou návštěvností. Zdeněk Pohlreich se pokusil podniku dát nový nádech a jídla uvařit modernějším způsobem, ale s úspěchem se příliš nesetkal.


Retro restaurace Asie je místem, kde se čas zastavil a tradice zůstává zachována. Hosté sem přicházejí za pokrmy připravovanými podle osvědčených receptur, které si oblíbili už před lety. Nabídka se příliš nemění, protože právě stálost a jistota chutí dělá podnik výjimečným. Návštěvníci oceňují autenticitu a vracejí se opakovaně za stejnými jídly, která znají a mají rádi.

„Lidé, kteří sem chodí stále, samozřejmě hned zahlásili, že pokud vyškrtnete šue-ču-zou, kung pao a maso se sladkokyselou omáčkou, kterou Zdeněk nazval nějakým rašeliništěm, přestanou sem chodit. Takže tyhlety základní věci jsme zachovali. Snížili jsme teda od Zdeňka nějaký věci kvůli surovinám,“ řekl Vratislav pro eXtra.cz, kterého mrzí, že si hosté nové chutě tolik neoblíbili. Zejména pokud jde o barbecue, které je slavný šéfkuchař naučil vařit. „Za mě to bylo dobrý, ale prostě ti lidi tady na to nejsou zvyklí, takže si ho děláme teď už jenom pro sebe, jako pro personál,“ sdělil.

Doporučené video: Podívejte se na Ano, šéfe!

Vratislav si spolupráci s Pohlreichem nemůže vynachválit, ale přiznává, že natáčení bylo náročné nejen pro něj. „Štáb nás nutil do těch situací, které my jsme nechtěli, ale oni nás tam tím svým natáčením vždycky dostali, do těch bizárů. Ale se Zdeňkem vaření, pak od toho druhého třetího dne, když už jsme vařili s ním, tak to jsem si užíval,“ řekl.

Zátěžový test byl pro restauraci mimořádně náročný. Do podniku najednou přišlo čtyřicet hostů, což se v běžném provozu prakticky nestává. Situace vyvolala napětí nejen mezi obsluhou, ale i v zázemí. „Obsloužit čtyřicet lidí najednou, to se stane možná jednou za rok. Pak nás zastavili a hodinu jsme jim nemohli dát pití, nic, a až najednou pak režisér mávnul rukou: ,A teď všechny obsloužíte. No a samozřejmě to pak servírky nesly špatně,“ sdělil majitel, který se následně dokonce pohádal se svou přítelkyní, jež v restauraci pracuje jako servírka. „Druhý den už pak nechtěla ani přijít.“


Věří si na dvě hvězdy

Retro restaurace Asie si nakonec od Pohlreicha vysloužila jednu hvězdičku. Majitel by si však za snahu a vše, čím si museli během natáčení projít, dal o jednu hvězdu navíc. „Já jsem Zdeňkovi pak psal, že jedna hvězdička dobrý, samozřejmě jsme rádi. Těch třiapadesát, čtyřiapadesát let nám tady nikdo neodpáře na trhu, ale za ty herecké výkony jsem mu psal, že bychom si asi zasloužili dvě, ale samozřejmě Zdeněk ví, co dělá,“ řekl.

Tradiční receptura

Retro restaurace Asie je v pohostinství opravdový unikát. Jen málokterá restaurace se může pyšnit tak bohatou historií. V podniku vás přivítá příjemný personál a pro majitele jde o srdcovou záležitost. Místu se nedá upřít interiér, který ladí s celkovým konceptem. Do restaurace mě přilákala hlavně její historie, ale pokud bych měla chuť na asijská jídla tak, jak je běžně známe, nezvolila bych ji. Připravují je tu totiž podle původních receptur, takže chutě mohou být odlišné od toho, na co je většina hostů zvyklá.

Související články

Další články

Nejnovější kauzy