Trendy
válka na Ukrajině Survivor 2024 Iveta Bartošová Survivor 2024 - aktuálně

Video hrůzy: V Miami se zřítila budova s 12 patry, z trosek se ozývá křik

Pád dvanáctipatrové budovy na Floridě.
Zdroj: Miami Beach Police, koláž eXtra.cz
+ Další 3 fotografie
Děsivé video

Na jižní Floridě se dnes částečně zhroutila několikapodlažní budova. Na místě podle kanálu NBC 6 South Florida probíhá masivní vyprošťovací a záchranná operace. Podle záběrů z místa se hasičům podařilo vyprostit chlapce. Podle hasičů se pod troskami může nacházet i více než padesát lidí.

O zhroucení budovy v okrese Miami-Dade nejprve informovali hasiči na Twitteru. V tiskovém prohlášení pak uvedli, že na místě zasahuje přes 80 záchranářských jednotek. Objekt se nachází v městečku Surfside nedaleko Miami Beach. Podle lokální televize byla dvanáctipodlažní budova postavena v roce 1981. Co vedlo k jejímu zhroucení, není v tuto chvíli jasné.

Policie na Twitteru zveřejnila snímek z místa. Na internetu se objevilo i video trosek budovy; jeho autor uvedl, že byl ubytovaný v sousedním hotelu. „Jedna z těch obřích budov je pryč. Tady, hned vedle nás,” napsal s tím, že je to "šílené".

Hasiči vyprošťovali chlapce

Později místní televize přinesla záběry, na nichž je vidět, jak hasiči vyprošťují chlapce a dávají ho na nosítka. Kolik lidí v budově bylo, však není zatím jasné. „Hasičský záchranný sbor Miami-Dade je na místě, v tuto chvíli provádí záchranné práce,” řekl Marian Cruz z místní policie. „Doporučuji všem, aby se zdržovali mimo oblast, aby hasiči a policisté mohli zachraňovat a dělat, co dělat musí,” dodal.

Místní činitelé stanici NBC 6 sdělili, že okolní ulice byly uzavřeny a rezidenti jsou převáženi do místního kulturního domu.

Související články

Další články

Nejnovější kauzy